Cinci membri ai unei sectii de votare din Ovidiu, judetul Constanta, sunt cercetati de procurorii Parchetului instantei supreme pentru fraude la referendumul din 29 iulie, fiind acuzati ca au introdus in urne buletine de vot pentru alegatori care nu au votat si ca au semnat in locul acestora.

Potrivit MEDIAFAX, in continuarea cercetarilor in dosarul privind fraude la referendum, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie fac cercetari in cazul unor membri ai mai multor birouri electorale constituite in judetul Constanta pentru referendumul din 29 iulie, se arata intr-un comuncat de presa de miercuri al Ministerului Public.

Astfel, procurorii au dispus, marti, inceperea urmaririi penale fata de Veronica Popescu, Manuela Raluca Cojocaru Libu, Maria Petre, Elena Popa si Mariana Puscasu, membri ai Biroului electoral al Sectiei de votare nr. 360 din Ovidiu, pentru savarsirea infractiunii de introducere in urna a unui numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, prevazuta de articolul 55 din Legea 3/2000.

Procurorii arata in rezolutia de incepere a urmaririi penale ca, la referendumul din 29 iulie, cei cinci "au introdus in urna un numar suplimentar de buletine de vot, corespunzator unui numar de persoane care nu s-au prezentat la urne si a caror semnatura a fost executata in fals, denaturand, in acest mod, realitatea datelor inscrise in documentele intocmite la nivelul biroului electoral".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.