USL considera ca CC trebuie sa-si fundamenteze decizia privind referendumul pe un cvorum care armonizeaza datele INS cu datele MAI.

"Curtea Constitutionala trebuie sa-si dea decizia cu referire la cvorumul indicat de lege in conditiile in care acest cvorum trebuie sa armonizeze datele INS, datele pe care le detine MAI privind persoanele care si-au pierdut temporar dreptul de vot", a declarat, marti, vicepredintele PNL Varujan Vosganian.

El a subliniat ca, in opinia USL, CC trebuie sa dea decizia privind validarea sau invalidarea referendumului abia dupa ce armonizeaza toate aceste informatii, relateaza MEDIAFAX.

"Orice decizie data in baza unei Romanii ipotetice, statistice, care nu e in corcondanta cu Romania reala, ar putea duce la o concluzie riscanta pentru societatea romaneasca, in care Romania reala sa nu se simta reprezentata prin datele care intemeiaza aceasta decizie", a subliniat Vosganian.

El a spus ca aceste argumente vor constitui baza unor documente pe care USL le va transmite CC, in concordanta cu modul in care Curtea isi va stabili propriile proceduri, documentele urmand a fi inaintate la momentul oportun ca sa nu fie decazute din termen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.