Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca respinge categoric orice speculatie privind rolul comunitatii maghiare la vot.

Datele eliberate de Biroul Electoral Central arata ca in judetele cu o populatie maghiara majoritara, prezenta la vot a fost cea mai scazuta din toata tara.

Kelemen Hunor a vrut sa raspunda celor care au afirmat pe baza acestor statistici ca "ungurii sunt vinovati de invalidarea referendumului".

"Resping categoric orice speculatie privind rolul comunitatii maghiare la acest vot, fiindca nu putem accepta sa fie declarati vinovati maghiarii pentru acest rezultat, care inca nu este un rezultat final. Asa cum se cunoaste in secuime, unde se poate masura prezenta maghiarilor la vot, a fost o prezenta scazuta, ceea ce noi stiam de la bun inceput, nu este o noutate", a spus Kelemen, citat de evz.ro.

Hunor a explicat ca in respectivele comunitati nu se voteaza daca nu exista un candidat maghiar, adica nu exista un interes direct in procesul electoral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.