Premierul Emil Boc a declarat la incheierea intalnirii avute cu Opozitia ca alegerile anticipate ar crea o perioada de 6 luni pana la formarea unui nou guvern.

“Astfel, se pune intrebarea daca pentru o perioada de 2-3 luni merita sa se declanseze procedura alegerilor”, a declarat primul ministru.

Kelemen Hunor, UDMR, este de parere ca alegerile anticipate nu este o solutia buna, deoarece conform Constitutiei pana la inceperea procedurilor trebuie sa treaca 90 de zile, iar apoi peste 3 luni pot avea loc alegerile anticipate.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca daca la nivel politic intre putere si opozitie alegerile anticipate pot avea loc pana la finalul lunii martie.

“Ceea ce invoca membrii puterii ca anticipatele vor dura oricum pana undeva in septembrie, este un fapt neadevarat pentru ca daca exista un acord politic si toti intelegem ca asa este unul pozitiv putem aveam pana la finalul lunii martie aceste alegeri anticipate si avem oricum un semnal ca noi toti intelegem sa raspundem rational si eficient unei masive nemultumiri publice”, a mai spus Antonescu.

In urma discutiilor, s-a acceptat ca in timpul saptamanii viitoare sa aiba loc o sesiune extraordinara a Parlamentului pentru a discuta problemele din prezent ale Romaniei."Au fost mai multe solicitari ca guvernul sa isi dea demisia, dar discutia a fost centrata pe alegerile anticipate. Aceste lucruri se discuta in Parlament pentru ca soarta Guvernului trebuie decisa in Parlament. Este de analizat cum este mai bien pentru Romania", a mai afirmat Emil Boc.

Opozitia a declarat ca din punctul lor de vedere, care reprezinta si punctul de vedere al celor mai multi protestatari, solutia este demisia acestui guvern, un acord politic putere-opozitie pentru alegeri anticipate si un guvern tehnocrat.

Intalnirea a avut loc la Palatul Parlamentului si a vizat situatia politica si sociala in contextul recentelor proteste de strada, conform MEDIAFAX.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Anterior acestei intalniri, premierul a solicitat autoritatilor, atat de la nivel local, cat si central sa intensifice dialogul social in aceasta perioada. "Primul-ministru a solicitat ministrului de Interne sa ii prezinte un grafic al consultarilor pe care prefecturile le vor avea cu partenerii sociali in cadrul structurilor din teritoriu, la nivelul comisiilor de dialog social. Premierul a cerut si celorlalti ministri sa intensifice in aceasta perioada dialogul cu actorii sociali prin intermediul comisiilor din ministere", a spus Ioana Muntean, citat de HotNews.ro.

La intalnirea cu zpozitia mai participa presedintele UDMR, Kelemen Hunor, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, si liderul minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, anterior intalnirii, ca Opozitia va cere, in principiu, demisia actualului Guvern si organizarea alagerilor anticipate. In opinia liderului liberal, Guvernul Boc s-a 'discreditat' in fata oamenilor si singurul 'lucru rational' pe care il poate face este acela de a participa la stabilirea calendarului alegerilor anticipate, scrie Romania Libera.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Cum comentezi? Tu vrei alegeri anticipate?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.