Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea sustine ca proiectul de lege initiat de PSD care prevede posibilitatea ca absolventii de liceu fara bacalaureat sa poata urma cursuri universitare ar permite accesul la facultate pentru peste 49.000 de absolventi care nu au luat examenul.

Oana Badea a declarat, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la Alba Iulia, ca peste 49.000 de absolventi ar putea avea acces la facultate fara sa fi luat bacalaureatul, daca va fi adoptata propunerea legislativa initiata de PSD care prevede posibilitatea ca absolventii de liceu fara bacalaureat care au avut media de absolvire peste 7.00 sa poata urma cursurile universitare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Badea a afirmat ca aceasta propunere era sa treaca tacit in Camera Deputatilor, insa colegii sai de la putere au fost "vigilenti".

"Era sa treaca pe 10 noiembrie tacit in Camera Deputatilor, fara a fi pus macar o data proiectul pe ordinea de zi a Comisiei de Invatamant din Camera Deputatilor, unde se afla. Era sa treaca tacit. Daca nu erau vigilenti colegii nostri, adica cei de la putere, si sa ceara prelungirea termenului de dezbatere trecea, repet, tacit, fara sa fi fost vreodata pus pe ordinea de zi", a spus Badea.

Ea a adaugat ca "nu este intamplator" faptul ca presedintele Comisiei de Invatamant din Camera Deputatilor este unul dintre initiatorii proiectului legislativ, adica deputatul Cristian Dumitrescu.

Oana Badea a afirmat ca initiatorii proiectului sustin ca au patru solutii pentru cei care nu au luat bacalaureatul in vara acestui an, insa toate acestea nu sunt solutii adevarate.

Ea a spus ca trei dintre cele patru solutii propuse de proiect sunt deja aplicate sau aplicabile, iar ultima solutie este "un neadevar asezat in zona de solutie".

Potrivit sursei citate, prima solutie se refera la reteaua de scoli posticeale.

Zeflemeaua Saptamanii - Interviu cu "studentul repetent"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.