Partidele din arcul guvernamental au cazut de acord asupra comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare, insa ramane in discutie sistemul de vot care va fi adoptat pentru legislative.

Asupra propunerii de comasare a alegerilor a existat "consens total", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din coalitia majoritara.

Varianta comasarii este amanarea pana in toamna anului 2012 a alegerilor locale, insa nu s-a stabilit o data pentru organizarea acestora, au precizat aceleasi surse.

Sursele citate au mai aratat ca la nivelul coalitiei urmeaza sa fie elaborate textul unei noi legi privind alegerile parlamentare si locale si de modificare a legii privind statutul alesilor locali.

Surse din partid au declarat, pentru MEDIAFAX, ca PDL vrea ca alegerile parlamentare si cele locale sa aiba loc simultan in data de 18 noiembrie 2012, propunere care va fi discutata in coalitie impreuna cu trecerea la uninominalul pur pentru legislative, conform discutiilor purtate duminica la reuniunea PDL de la Parlament.

In schimb, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a sustinut, luni, ca la reuniunea parlamentarilor PDL de duminica nu s-a hotarat o data privind alegerile, precizand ca acest lucru este stabilit de Guvern.

"Data alegerilor o stabileste Guvernul. Nu s-a discutat nicio varianta in ceea ce priveste data alegerilor comasate sau necomasate. Nimeni nu a luat in calcul data de 18 noiembrie", a sustinut Ioan Oltean, inainte sedintei BPN al PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.