Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat ca in cadrul consultarilor de la Cotroceni s-a discutat despre o varianta de reorganizare administrativ-teritoriala a tarii cu opt judete, plus Harghita si Covasna, acestea ramanand separat, in actuala formula.

Kelemen a declarat ca aceasta varianta propusa de presedintele Traian Basescu este "una de lucru".

"Da, asa este, am discutat si varianta opt judete plus doua, adica Harghita si Covasna, sa ramana asa cum sunt acum. Este o varianta de lucru, nu am ajuns la nicio intelegere. Se analizeaza", a spus Kelemen.

Pe de alta parte, liderul UDMR a spus ca in cadrul consultarilor de la Cotroceni nu s-a facut o propunere de reorganizare administrativ-teritoriala a tarii cu noua judete, din care unul format din Harghita si Covasna.

Prim vicepresedintele PDL Roberta Anastase a declarat, pentru MEDIAFAX, ca varianta de reorganizare cu opt regiuni plus judetele Covasna si Harghita este una maximala si "in discutie", o decizie urmand sa se ia luni, in coalitie.

" Aceasta varianta de care a vorbit presedintele este varianta maximala, asa si prezentata in consultarile de la Cotroceni, iar pana la urma si aceasta varianta respecta obiectul principal de a realiza unitati administrativ-teritoriale capabile sa absoarba fonduri europene in mod direct ", a spus Anastase.

Ea a aratat ca aceasta varianta propune ca judetele Harghita si Covasna sa ramana "de sine statatoare, in formatul actual, exact asa cum sunt acum".

"Nu s-a pus problema de unificarea lor, ci de ramanerea lor asa cum sunt acum. Aceasta varianta maximala este o varianta in discutie, decizia se va lua luni in coalitie", a precizat Robert Anastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.