O analiza a USL da cele mai mari sanse de reusita lui Emil Boc pentru sefia PDL, varianta care convine, de altfel, cel mai mult opozitiei.

Reprezentantii opozitiei urmaresc campania din PDL cu real interes si cantaresc pragmatic sansele viitoare ale democratilor in functie de invingator. Surse din USL au declarat pentru "Gandul" ca analiza USL da cele mai mari sanse de reusita lui Emil Boc, varianta care convine, de altfel, cel mai mult opozitiei.

"El este calul de bataie si este evident ca ne convine sa ramana, in continuare, presedinte. Nici ai lui - marea majoritate - nu-l mai vor, iar realegerea sa, sub presiunea Cotroceniului, va crea o nemultumire si mai mare in partid" , sustin sursele citate de "Gandul".

Acestea mai spun ca strategia sustinatorilor lui Emil Boc, de decredibilizare a lui Blaga, prin asocierea imaginii sale cu cea a mogulilor si a liderilor opozitiei, a fost total gresita. "Insistenta pe o idee de genul «opozitiei i-ar conveni sa iasa Blaga, pentru ca Boc le incurca socotelile», se va intoarce ca un bumerang impotriva lor", noteaza MEDIAFAX.

Cei mai multi dintre politicienii aflati in opozitie nu se sfiesc sa-si recunoasca aceasta optiune, motivand fara echivoc faptul ca Emil Boc si imaginea sa politica, serios "sifonata" in ultima perioada, "va cantari mult, in sens negativ, in viitoarea campanie".

Astfel, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune ca nu-l trage inima "sa voteze" vreunul dintre candidati, dar ca, practic vazand lucrurile, Boc are prima sansa. "N-as vota pe nimeni. Cred insa ca va castiga Boc. Este omul presedintelui. Chiar nu stiu de ce si-a creat o stare conflictuala cu Blaga. Nu avea niciun rost", spune pentru gandul Ion Iliescu.

Care e mai bun? Boc sau Blaga?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.