Kelemen Hunor a fost ales presedinte al UDMR cu 371 de voturi exprimate de delegatii la Congres, ceilalti doi candidati la sefia Uniunii, Eckstein Kovacs Peter si Olosz Gergely, obtinand 118, respectiv 47 de voturi.

Kelemen a spus, dupa aflarea rezultatelor, ca vrea sa fie un presedinte bun pentru toti, un presedinte puternic al UDMR.

El le-a multumit oganizatorilor, echipei sale de campanie, precum si fostului lider al UDMR Marko Bela pentru sprijinul si increderea acordate de-a lungul anilor, si presedintelul executiv Takacs Csaba.

"Si ingaduiti-mi sa-i multumesc lui Marko Bela pentru incredrea si sustinerea pe care le-am primit inca din 1997", a spus Kelemen.

Kelemen Hunor a precizat ca de luni va incepe un nou capitol, precum si pregatirea alegerilor pentru 2012, subliind ca este nevoie de o analiza a tot ceea ce a fost bun si a modificarilor care trebuie facute.

El a transmis un mesaj tuturor maghiarilor, spunand ca UDMR este o organizatie deschisa la toate probleme lor si subliind importanta solidaritatii maghiare. "Hai UDMR", "Hai maghiarimea din Transilvania".

  • Mesajul lui Marko Bela

"Am sperat intr-un astfel de procentaj. Avem un nou presedinte care sunt convins ca va aduce modificari si imbunatatiri. Alegerea inseamna si o continuitate privind politica UDMR de dialog, de colaborare cu reprezentantii politici ai Romaniei", a declarat Marko Bela, citata de MEDIAFAX.

De asemenea, fostul presedinte al UDMR a spus ca nu va mai detine nicio functie in partid, ci va fi membru in conducerea operativa a Uniunii.

"Eu nu voi detine nicio functie, voi putea participa si voi fi membru in conducerea operativa a UDMR. In afara faptului ca sunt parlamentar, sunt senator si voi fi prezent la lucrarile acestui for, nu vreau sa detin in continuare vreo functie in UDMR", a spus Marko Bela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.