Proiectul de buget pentru anul viitor a fost finalizat. Guvernul are in plan inghetarea pensiilor, taierea fondurilor pentru salariile profesorilor, dar si reducerea cheltuielilor pentru asistenta sociala.

Anul viitor, Executivul isi propune sa adune in vistieria statului 81 de miliarde de lei, dar va cheltui mult mai mult. Mai exact, 108 miliarde de lei. Rezulta asadar o lipsa la bugetul de stat de 27 de miliarde de lei, potrivit Realitatea. Pentru economii, cel mai mult se va taia din banii pentru salariile profesorilor, care vor fi mai putini cu 21%.

La capitolul venituri, din impozitul pe profit vor fi stransi aproximativ 10 miliarde de lei. In schimb, Guvernul se bazeaza pe incasari de 18 miliarde de lei din impozitul pe venit. Vor ajunge bani mai multi la buget si din accize, 17 miliarde de lei, din TVA 46 de miliarde, iar din amenzi peste 400 de milioane, in timp ce Executivul va da mai putini bani pe asistenta sociala, dar si pe bunuri si servicii.

La bugetul asigurarilor sociale, Guvernul a pregatit un fond de pensii mai mare cu 11 procente, iar cel de somaj cu 3 procente. Punctul de pensie in 2011 va fi de 732 de lei, iar pensia minima este inghetata la 350 de lei
.

Citeste si: Cum arata bugetele ministerelor pentru 2011?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.