Congresul extraordinar al PSD a inceput la Sala Palatului. Pe ordinea de zi figureaza modificarea statutului partidului si aprobarea unui nou program de guvernare

In cadrul Congresului extraordinar vor sustine discursuri trei vorbitori, potrivit ordinii de zi prestabilite.

Astfel, presedintele PSD, Victor Ponta, va prezenta Raportul de activitate al PSD, secretarul general, Liviu Dragnea, va expune programul de actiuni politice pentru anul 2011, privind pregatirea alegerilor locale si parlamentare din 2012, in timp ce presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, va prezenta programul de guvernare intitulat "Romania corecta - Romania sociala", relateaza MEDIAFAX.

  • Cuprinsul congresului, pe scurt


1. PSD va anunta motiunea de cenzura la adresa Guvernului Boc.

2. PSD va anunta programul de guvernare "Romania corecta, Romania sociala", un document care are 100 de masuri pe care PSD ar vrea sa le aplice in primul mandat de guvernare.

3. Congresul trebuie sa aprobe cresterea numarului de vicepresedinti de la 15 la 18.

4. Se va dezbate propunerea privind alegerea presedintelui partidului prin votul tuturor membrilor. Noul sistem de alegere a presedintelui PSD se va aplica la alegerile care vor avea loc la urmatorul congres ordinar al partidului, programat pentru 2014, potrivit Adevarul.

  • Ponta face apel la unitate

"Vrem sa dam mesajul de unitate, de hotarare si de speranta pe care toata lumea il asteapta de la noi. Ne dorim enorm ca toate ranile trecutului sa fie inchise, sa fi invatat cu totii ce aveam de invatat, sa ne gandim doar la viitor si la cum putem sa fim mai buni decat am fost ultima data cand ne-am vazut in aceasta formula", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta, in deschiderea lucrarilor Congresului, potrivit Realitatea.

  • Oprescu: "Invitarea mea la Congres, o dovada de civilizatie"

Desi prezenta primarului Capitalei nu a fost vazuta cu ochi buni de anumiti participanti, precum Marian Vanghelie, Oprescu Oprescu a afirmat in fata "poporului pesedist", ca este onorat de invitarea lui la Congres, considerand aceasta un gest "de civilizatie, de intelepciune politica si de prietenie".

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a adresat, sambata, delegatilor la Congresul PSD, cu sintagma "stimate popor pesedist", apreciind ca invitarea sa la reuniune este un gest "de civilizatie, de intelepciune politica si de prietenie", discursul sau fiind aplaudat de participanti
.
Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

"PSD reprezinta un puternic electorat, electoratul de stanga, social-democrat si niciodata nu am sa ma dezic de originile mele", a spus fostul lider al PSD Bucuresti, recompensat cu aplauze de delegatii la Congres, adaugand ca are inca multi prieteni in PSD, ca si in alte partide.

  • Congresul, precedat de o reuniune a Consiliului National

Congresul a fost precedat de o reuniune scurta a Consiliului National, prezidat de Adrian Nastase. Consiliul National a adoptat, in unanimitate, raportul de activitate si a convocat Congresul extraordinar.

Consiliul National a fost prezidat, pe langa Adrian Nastase, si de presedintele PSD, Victor Ponta, precum si de secretarul general, Liviu Dragnea, cei trei avand locurile rezervate la un pupitru.
De la sedinta Consiliului National au lipsit fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, dar si presedintele de onoare, Ion Iliescu, acestia luand insa parte la Congres.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD a aprobat, vineri seara, principalele modificari care vor fi aduse la Statutul partidului, agreand alegerea presedintelui prin votul tuturor membrilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.