Seful statului va primi din partea localitatii natale, condusa de PSD, titlul de Cetatean de Onoare si un teren pe care poate construi o vila cu trei etaje.

Traian Baescu va primi in localitatea sa natala, Basarabi din judetul Constanta, un teren de casa in suprafata de 521,9 mp, dupa ce un grup de consilieri locali au aprobat si acordarea titlului de Cetatean de Onoare al orasului. "Nu vrem ca presedintele Basescu sa se simta obligat fata de orasul Basarabi pentru ca primeste titlul si terenul", ne-a declarat viceprimarul Gheorghe Cojocaru, membru PRM. Orasul Basarabi este un puternic bastion PSD-ist.

Dintre cei 17 consilieri locali, sapte sint de la PSD, trei de la PRM, cinci de la PNL si doar doi din partidul "de suflet" al presedintelui, PD. Propunerea de improprietarire a lui Basescu a reprezentat una dintre rarele ocazii cind s-a inregistrat un larg consens local, toti cei 17 consilieri votind in favoarea initiativei. Acum, Consiliul Local asteapta de la Cotroceni data la care presedintele va veni sa-si ridice titlul si sa intre in posesia terenului.

Poveste din Cartierul de Vest

Lotul de teren intravilan se afla in asa-numitul Cartier de Vest, intr-o zona care nu este momentan racordata la utilitatile publice. Terenul din strada Plopilor, inregistrat in planurile cadastrale pentru o constructie de trei etaje, se invecineaza cu proprietatile liderului liberalilor din localitate, Ion Vladoiu, care are in acelasi perimetru o vila si un salon de nunti la sosea, si mai multe loturi de teren intravilan obtinute tot de la primarie.

"Poate ne baga apa"

"Ma bucura ca vine domnul presedinte aici, poate asa o sa ne traga si noua apa, scurgere si, in plus, ne vom simti mai protejati aici", ne-a declarat viitoarea vecina a presedintelui, Elena Baltariu. Traian Basescu s-a nascut in orasul Basarabi (fost Murfatlar) la data de 4 noiembrie 1951, intr-un bloc care gazduia militari ai garnizoanei locale. Ulterior, el s-a mutat impreuna cu familia in Moldova, pentru a reveni la Constanta multi ani mai tirziu, ca student al Institutului de Marina Civila, respectiv, ca presedinte al Romaniei. •


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.