Presedintele UNPR, Marian Sarbu,a declarat duminica la ca, daca exista "un program si o intelegere coerenta", nu va ezita sa isi asume postura de ministru, precizand ca nu a dat curs invitatiei de a prelua portofoliul Muncii in decembrie pentru ca era inca sub "contract moral" cu PSD.

"In orice moment, daca exista un program si daca exista o intelegere foarte coerenta pe ceva, nu am sa ezit sa imi asum responsabilitatea pe care cred ca o pot duce la bun sfarsit. In acest domeniu (Ministerul Muncii-n.r.) cred ca am o anumita competenta care poate duce la bun sfarsit un program", a declarat duminica, la Realitatea TV, Marian Sarbu, fost ministru al Muncii in Guvernul PDL-PSD, vorbind despre posibilitatea de a face parte din Executiv, informeaza NewsIn.

Intrebat daca, in cazul in care i se va propune sa fie ministru, va raspunde afirmativ, presedintele UNPR a spus ca raspunsul sau va fi unul pozitiv. "Din clipa in care am intrat in acest partid si sustinem in acest moment coalitia guvernamentala, in orice moment acest lucru este posibil si raspunsul meu poate fi pozitiv, este unul pozitiv, fireste. Pana la urma este insuficient doar sa vorbesti despre solutii, daca nu-ti asumi si responsabilitatea sa faci acel lucru", a spus Sarbu.

Liderul progresistilor a tinut insa sa sublinieze ca pentru el postul de ministru nu este "obsesie", desi se incearca acreditarea acestei idei. "Pentru mine functia de ministru nu este o obsesie. De fiecare data se speculeaza aceste afirmatii, vreau sa reamintesc oamenilor ca in decembrie a fost la vointa mea, daca eu voiam atunci", a spus Sarbu, referindu-se la propunerea pe care i-a facut-o in decembrie presedintele Traian Basescu de a prelua Ministerul Muncii.

Intrebat de ce nu a dat curs invitatiei presedintelui Basescu de a face parte din Guvernul format dupa iesirea PSD din Executiv, Sarbu a afirmat ca era inca sub "contract moral" cu PSD. "Pentru ca eram inca sub un contract moral cu PSD. Faptul ca ulterior, dupa Congres, mi-au cerut sa renunt la propriile mele idei in legatura cu legile astea pentru a deveni demagog m-a facut sa plec din partid", a explicat presedintele UNPR, formatiune lansata oficial sambata.

Citeste si:
Marian Sarbu a demisionat din functia de prim-vicepresedinte al ASF
Marian Sarbu a demisionat din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.