Asociata 21 Decembrie 1989 cere anularea certificatului de revolutionar a lui Ion Iliescu.

Dupa ce acum doua zile, fostul presedinte se lauda la toata lumea ca isi poarta mereu cu el certificatul de revolutionar, iata ca acum Asociata 21 Decembrie 1989 s-a gandit sa i-l ia.

Asociata a depus joi o cerere catre Secretariatul de Stat pentru problemele Revolutionarilor, in care solicita anularea certificatului de revolutionar al fostului presedinte Ion Iliescu.

Motivele

Potrivit cererii, motivele pentru care Iliescu nu ar merita certificatul sunt cateva descoperiri noi in dosarele revolutiei.

Astfel, conform Asociatiei 21 Decembrie 1989, Iliescu ar fi actionat impotriva dezideratelor manifestantilor care in decembrie ’89 cereau inlaturarea regimului comunist.

Asociatia avertizeaza ca Ion Iliescu beneficiaza de drepturile conferite de legea recunostintei de 20 de ani, desi nu merita, si cere ca aceste drepturi sa fie stopate, iar banul public sa fie folosit pentru reabilitarea persoanelor care au avut intradevar de suferin in Decembrie 1989.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.