Ministrul Dezvoltarii si Turismului Elena Udrea a afirmat, miercuri, intr-o emisiune televizata, ca Romania mai are nevoie "de o dictatura luminata", in contextul unei discutii despre intelegerile dintre fostele state comuniste pentru promovarea reciproca a turismului.

"Atunci nu era o piata libera, acum este greu sa mai semnezi la nivel de stat, de guverne, intelegeri prin care turistii sa fie trimiti fortat sa-si petreaca vacantele in Romania", a spus amuzata Elena Udrea, la B1 TV, intrebata de moderatorul emisiunii Nasul daca Ministerul Turismului nu mai poate incheia intelegeri cu alte state ca sa aduca turisti in Romania, asa cum turistii sovietici veneau inainte de Revolutie in tara noastra.

La sugestia moderatorului de a cauta o dictatura cu care sa se incheie un astfel de acord, Elea Udrea a replicat: "O dictatura luminata, stiti, mai zic eu asa, din cand in cand ca tara asta mai are nevoie de o dictatura luminata". "Pai dictatorul Basescu, cautam un dictator in lumea asta si facem un contract sa-i aduca fortat aici, niste cubanezi", a replicat si moderatorul, transmite NewsIn.

Udrea a aratat ca China este interesata de semnarea unui acord interguvernamental cu Romania pentru a facilita accesul turistilor chinezi in tara noastra.

In alta ordine de idei, Udrea a mai spus ca are de gand sa scoata la vanzare hotelurile si vilele de agrement ce apartin statului, deoarece acestea nu sunt administrate eficient. Ministrul a precizat ca privatizarea ar trebui sa vizeze atat imobilele aflate in patrimoniul MDRT, cat si pe cele care apartin RAAPPS. Printre obiectivele despre care Udrea a spus ca ar trebui sa intre in proprietate privata se afla Hotelul Mamaia, complexul de vile de la Neptun-Olimp si Hotelul Triumf din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.