Presedintele Traian Basescu a negat duminica anumite informatii, potrivit carora ar fi bolnav, transmitandu-le jurnalistilor care au scris despre posibile probleme medicale ale sale ca este "mai sanatos" decat toti patronii lor "si la minte si la corp".

"Sunt mai sanatos ca toti patronii vostri la un loc. Stiu ca de vreo trei luni se chinuie tare sa spuna ca presedintele ori e bolnav, ori face partide rupand de la PSD. Nu mai transmiteti minciunile astea. Sunt mai sanatos decat toti patronii vostri la un loc si la minte si la corp. Iar in ceea ce priveste politica, sunt mai corect decat toti cei care spun ca eu fac partide", a declarat presedintele, la iesirea dintr-un restaurant din zona 1 Mai, unde a cinat cu sotia si a vazut prima repriza din meciul de fotbal CFR Cluj-Steaua. Intrebat de un jurnalist daca chiar nu are nicio legatura cu viitorul partid pe care vrea sa-l formeze Gabriel Oprea, Basescu a replicat: "Nicio legatura, dragul meu".

El a mai vorbit si despre meciul a carui prima repriza o urmarise la TV. "E 1-1. Dar a fost tare si meciul Rapid cu Urziceniul", potrivit NewsIn.

"Am mancat (la restaurant, n.r.) ca e intelegerea mea cu sotia de 33 de ani sa nu gateasca duminica. Am venit la masa. Ma duc sa prind si repriza a doua", a incheiat Basescu, dupa care s-a urcat la volanul masinii sale.

Seful statului a ajuns duminica, la restaurant, putin dupa ora 20.00, insotit de sotia sa, Maria Basescu.

Aparitia presedintelui a avut loc pe fondul informatiilor ca acesta si-a facut sambata un control medical la Spitalul Militar. Potrivit unor surse medicale, dupa controlul de la tiroida, presedintele Basescu si-ar fi facut investigatii la ficat si la colon. Pana la terminarea analizelor, seful statului a stat in rezerva de protocol a Spitalului Militar, insa sursele medicale au refuzat sa precizeze daca presedintele Basescu a ramas internat.

Reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale nu au dorit sa comenteze aceste informatii. Reprezentanti ai PDL au spus ca nu stiu daca presedintele Basescu ar avea probleme de sanatate, iar unii, precum Theodor Stolojan, au negat informatiile din presa.

Mai multe bloguri au lansat duminica informatia ca seful statului ar fi internat in Spitalul Militari.

Turcan: Presedintele e foarte sanatos

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a precizat ca informatiile aparute duminica potrivit carora presedintele ar fi fost internat sunt parte a unei campanii instrumentate politic care dateaza de mai multa vreme si al carei scop a fost acreditarea ideii ca Traian Basescu este bolnav. "Atat in timpul campaniei electorale din 2009, pentru noi a devenit evidenta o campanie instrumentata politic, obiectivul ei fiind raspandirea la nivel national a ideii ca presedintele ar fi grav bolnav. Presedintele nu a dorit sa intre in jocul celor care au orchestrat aceasta campanie, care s-a manifestat inclusiv prin aglomerarea site-urilor de internet si a forumurilor cu texte standard de genul <Presedintele e grav bolnav>. Ulterior, au existat remarce aluzive ale unor lideri politici exact in aceasta directie, care sperau la o noua suspendare, inclusiv cu argumentul <oricum e bolnav, deci nu mai e nicio problema daca il suspendam>", a explicat Turcan.

Turcan a confirmat apoi ca seful statului si-a facut saptamana trecuta analize de sange, care au iesit bine, iar sambata a ales sa se supuna celorlalte investigatii pentru ca avea mai mult timp. Turcan a mai facut apoi trimitere catre declaratiile presedintelui de duminica potrivit carora este sanatos si nu au fost identificate probleme in urma acestor analize.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.