Deputata Cristina-Ancuta Pocora s-a aratat de-a dreptul scandalizata de o reclama la chipsuri care le indeamna pe femei sa isi puna silicoane.
Pocora a reactionat pe blogul ei, unde comenteaza faptul ca reclama in cauza “lezeaza demnitatea si ideile de decente ale tuturor femeilor” si observa ca, prin acest procedeu publicitar s-a “sarit gardul”. “Iata o reclama care ridica siliconul la nivel de element absolut pentru “agatatul” barbatilor”, scrie Pocora, pe blog.

“In spot, se spune ceva de genul <<puneti silicoane ca sa nu-ti pierzi iubitul>>. Unde am ajuns?!”, se intreaba retoric, deputata liberala. “Ma intreb ce va zice CNA-ul despre asta”, mai scrie Cristina-Ancuta Pocora.

Reclama la chipsurile Lays, incriminata de Cristina-Ancuta Pocora

Chiar daca reprezentarea femeilor in politica romaneasca este de-a dreptul rusinoasa, incepem sa auzim mai clar vocea politicienelor. Recent, europarlamentara Daciana Sarbu a avut o reactie similara cu privire la sexualizarea imaginii femeii in reclame si a avut o atitudine mult mai vehementa: a cerut in mod categoric CNA, sa retraga doua spoturi AdePlast, ofensatoare la adresa demnitatii femeii. Principalul sau argument fost acela ca, prin afisarea aceasta cu tenta sexuala a femeilor, acestea devin victime cu atat mai vulnerabile ale violului si ale violentei.

“Din asemenea clipuri in care femeile sunt portretizate ca simple obiecte de uz sexual se pot desprinde concluzii generale referitoare la <<rolul>> femeii in societate”, potrivit Dacianei Sarbu.

[Pornografia AdePlast interzisa la interventia Dacianei Sarbu]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.