Deputatul Valeriu Steriu, sef al departamentului de Agricultura al PSD, a demisionat din PSD si se va inscrie in grupul de independenti condus de Gabriel Oprea.

Deputatul Valeriu Steriu a declarat ca, dupa o analiza a perioadei in care a activat in partid, a decis sa plece din PSD pentru ca nu si-a putut respecta promisiunile facute ca deputat, precizand ca doreste sa-si arate competentele mai mult in zona tehnica decat cea politica.

"Am facut o analiza asupra a ceea ce s-a intamplat pe perioada de cand sunt membru al PSD, de-a lungul functiilor pe care le-am avut, din ce pozitie am ajuns in functii politice. Plec cu dorinta de a-mi arata competentele din zona tehnica, a agriculturii, mai mult decat in cea politica", a precizat Valeriu Steriu pentru NewsIn.

Deputatul a aratat ca, alaturi de ceilalti parlamentari independenti, va putea promova proiecte de lege privind reforma in agricultura. "Al doilea mare motiv a fost din punct de vedere al Colegiului in care am fost ales deputat. M-am angajat sa rezolv multe probleme si, cu parere de rau, spun ca nu am realizat. Acum o voi lua proiect cu proiect, si sper sa fac macar o parte din ce am promis", a declarat fostul social-democrat.

Intrebat daca exista sanse sa revina asupra deciziei si sa ramana in PSD, in urma unor discutii cu liderii social-democrati, Steriu a spus ca le va raspunde acestora "cu drag si cu respect ca raman colegi de Parlament" si ca pleaca alaturi de "vechiul prieten Gabriel Oprea".

Deputatul a respins varianta renuntarii la mandat pentru o functie guvernamentala in domeniul agriculturii, sustinand ca doreste sa ramana in Legislativ. "Acum, ca deputat, sunt foarte limitat in privinta preluarii unui post guvernamental. Nu as renunta la mandatul de deputat. Am mai facut-o in 2004, in favoarea zonei private, si nu mi-a prins rau. Insa nu o mai fac pentru ca sunt ales uninominal si nu vreau sa para ca renunt la ce am primit la investitura. Vreau ca mandatul meu sa nu fie doar o colectie de promisiuni", a spus Steriu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca deputatul Valeriu Steriu este un "tanar foarte valoros" si considera ca plecarea lui este un "pas gresit".

"E o stare de spirit care incurajeaza asemenea forte centrifuge. De aceea am discutat astazi, ca sa nu lungim prea mult, dar nici sa nu ne grabim cu pregatirea Congresului", a comentat si Ion Iliescu demisia deputatului PSD Valeriu Steriu.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a spus la randul sau ca nu stie motivele plecarii lui Steriu, dar ca trecerea partidului in opozitie a creat "o anumita dificultate" pentru unii membri.

Steriu a fost si senator in mandatul trecut, iar in mandatul acesta are este deputat de Olt. Steriu va coordona in grupul de independenti departamentul de agricultura. Acesta a fost secretar de stat la ministerul Agriculturii in timpul guvernarii Nastase. De asemenea, dupa alegerile parlamentare din 2008, numele lui a fost vehiculat pentru postul de ministru al Agriculturii, insa pozitia i-a revenit lui Ilie Sarbu.

De asemenea, Steriu este vicepresedinte LaDORNA si presedinte al Asociatiei Nationale din Industria Laptelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.