Seful PSD sustine ca presedintele colaboreaza cu persoane specializate in ezoterism, pe care le-a vazut la confruntarea electorale finala, dar si la Cotroceni.

Intrebat daca crede in spusele lui Viorel Hrebenciuc despre flacara violet, o metoda paranormala care l-ar fi ajutat pe Traian Basescu la dezbaterea finala de la prezidentiale, si in asemenea forte, Geoana a declarat la Antena 3 ca nu crede, dar spre deosebire de el, presedintele actual crede. " Eu nu cred, stiu ca exista, in serviciile de informatii occidentale si in cele sovietice din spatiul ex-comunist, o intreaga cercetare in jurul acestor subiecte, cu energie si cu chestii de genul acesta. Multa lume crede. Domnul Basescu crede in mod sigur, pentru ca a folosit si foloseste aceste tehnici, inclusiv oameni pe care i-am vazut eu la Palatul Cotroceni, care fac parte din aceasta categorie", a precizat presedintele social-democrat.

Mircea Geoana a declarat ca respectivele persoane nu sunt nici vrajitori, nici ghicitori, ci persoane cunoscute "in piata" pentru capacitatile lor. "Pana la urma, au un CV si sunt foarte cunoscuti. Ii stiu si eu pe vreo doi", a precizat liderul PSD, potrivit NewsIn.

Presedintele PSD a mai spus ca se intreaba ce cauta asemenea oameni in proximitatea presedintelui, sugerand ca asteapta un raspuns de la cei care se ocupa cu securitatea presedintelui. "Una este atunci cand, in campanie, foloseste, treaba domniei sale, ce foloseste - e un alt subiect - si alta, cand il foloseste in institutia prezidentiala. Si acolo, stau si-i intreb pe cei care se ocupa de protectia presedintelui si de integritatea sistemului de securitate nationala ce cauta oameni de acest gen in proximitatea presedintelui, atunci cand isi face treaba ca presedinte, nu ca simplu candidat", a atras atentia seful PSD.

Acesta a negat ca in timpul confruntarii cu Basescu s-ar fi simtit fara energie sau destabilizat, insistand ca nu trebuie gasite scuze puerile. "Haideti sa nu cautam scuze puerile, dar eu am vazut in timpul dezbaterii, deci in dezbaterea respectiva, oameni care lucreaza cu Basescu pe acest domeniu, prezenti exact in dreapta camerei de luat vederi, cum este colega de la camera 4...(...) Isi faceau treaba. Ce faceau, ce nu faceau, nu stiu, dar i-am vazut cu ochii mei, ii stiu cine sunt. Si i-am vazut si la palatul prezidential dupa aia, la Cotroceni, in timpul discutiilor cu partidele politice. Acelasi cetatean, stand acolo linistit, intr-un colt, acasa la el, in casa presedintelui Romaniei. O fi ceva, domnilor!", a incheiat Geoana, ironic, discutia despre subiect.

  • Joia, ziua flacarii violet a lui Traian Basescu!
Deputatul Viorel Hrebenciuc, coordonator al campaniei prezidentiale a PSD, a spus in decembrie, dupa turul II, referindu-se la confruntarea electorala dintre Traian Basescu si Mircea Geoana, ca in ziua de joi, in general, Basescu este in forma maxima pentru ca este ziua flacarii violet. Acesta a invocat si faptul ca cei de la PDL, ca si Basescu, au purtat in campanie cravate si pulovere violet. "In ziua de joi, in general, Traian Basescu este in forma maxima pentru ca cel putin cei care se ocupa de… stiu ce inseamna ziua de joi, este ziua flacarii violete si daca ati observat, toti cei din PD purtau violet, si cravatele, si puloverele si puloverul pe care-l purta Basescu, deci exista o filiatie aici, dar e de cu totul alta natura. Eu cred in treaba asta si de-aia nu-i cazul sa dezvoltam aici subiectul, ar trebui sa facem o emisiune separata numai pe acest subiect. Sa n-o luati ca o gluma chestia asta", declara deputatul.

Presedintele Basescu s-a declarat insa amuzat de insinuarile lui Hrebenciuc. Solicitat sa se pronunte asupra aprecierilor facute de acesta in legatura cu "ziua flacarii violet" si culoarea mov, care i-a influentat pozitiv sansele lui Traian Basescu in confruntarea cu Mircea Geoana, seful statului a spus razand ca nu are nicio legatura culoarea cu succesul sau in dezbatere a avuta cu liderul PSD.

"Totul pleaca de la o intamplare. Pe 4 noiembrie, de ziua mea, de la o familie care ne mai apropiata, nu spun prieteni, am primit cadou un pulovar mov si o camasa cu dungi mov. Mi-au placut foarte mult si le-am purtat inclusiv in campanie… Mi se pare ca la Timisoara am fost cu pulovar mov si cu o camasa cu dungi mov. (…) Ce nu stie Viorel Hrebenciuc, movul este culoarea anului. Deci cravatele mov sunt in trendul modei”, a apreciat, razand, Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.