Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus in ieri dimineata la un post de radio ca singura "imprejurare" in care PNL ar putea discuta despre o guvernare alaturi de PDL e ca liberalii sa dea premierul, el explicandu-si apoi declaratia, la un post TV, aratand ca nu crede ca PDL va accepta un premier liberal.

Intrebat, intr-o emisiune la Radio Guerilla, daca ar fi de acord ca PNL sa intre la guvernare altaturi de PDL daca este desemnat un premier liberal, Antonescu a raspuns: "Singura imprejurare, sau formula, in care cu cineva ca Traian Basescu sau ca PDL se poate discuta o Guvernare este cea in care partidul detine pozitia de premier, asta ca sa putem discuta. Nu spun neaparat ca este suficient, sigur ca ar insemna si alte discutii. Dupa parerea mea, insa, cu Partidul Democrat, asa cum s-a dovedit si in cazul nostru, si ulterior in cazul PSD, este practic imposibil de guvernat, dar ar fi singurul context in care s-ar putea deschide discutia".

Ulterior, Antonescu a intervenit la Antena 3, unde a explicat ca el considera ca posibilitatea ca PDL sa accepte un premier liberal este pur teoretica si ca isi mentine aprecierile si reticenta fata de sansele unui guvern PNL-PDL. Intrebat daca are in acest moment o deschidere spre o negociere cu PDL sub anumite conditii, Antonescu a raspuns negativ. "Nu. Eu imi pastrez toate consideratiile, aprecierile si pozitionarea fata de raporturile dintre PNL si PDL. Probabil ca intrebarea dvs vine de la o declaratie pe care am facut-o eu dimineata si tocmai pentru a sublinia lipsa de incredere din toate punctele de vedere intre noi si Partidul Democrat Liberal am spus ca pur teoretic o discutie cu PD nici nu s-ar putea purta decat incepand cu adjudecarea postului de prim-ministru pentru Partidul National Liberal. Asta e tot. Ceea ce nu cred ca s-ar putea intampla, dar accentul este pus asa, ca sa ne intelegem foarte bine si nu altfel", a explicat Antonescu, potrivit NewsIn.

La randul sau, liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, intr-o declaratie facuta la sediul PNL, a spus ca nu crede ca PDL va accepta un premier PNL. "Ma indoiesc ca cei de la PDL vor accepta un prim-ministru de la PNL", a spus Hasotti, care a adaugat ca adevarata intrebare e daca PNL mai poate avea incredere in Traian Basescu. Hasotti a mai spus ca Traian Basescu "daca are ceva de negociat cu PNL" ar fi trebuit sa-l sune pe Crin Antonescu, presedintele partidului, si nu pe Calin Popescu Tariceanu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, si prim-vicepresedintele Ludovic Orban au declarat luni, inaintea sedintei Biroului Politic Central, ca exclud o colaborare cu PDL si cu Traian Basescu, Orban sustinand si ca majoritatea parlamentara stabilita inainte de alegeri ar trebui sa functioneze in continuare. Intrebat daca exclude o colaborare cu PDL, presedintele PNL a raspuns: "Da, eu da!".

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a spus si el ca, personal, exclude o astfel de colaborare. "In ceea ce ma priveste pe mine personal nu am ce discuta cu Traian Basescu, pe care repet, nu il consider presedintele Romaniei , il consider un rau imens si, in ceea ce ma priveste, voi sustine toate demersurile legale si constitutionale pentru a impiedica validarea unui mandat obtinut printr-o grava frauda electorala prin utilizarea aparatului guvernamental", a sustinut Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.