Mircea Geoana si Crin Antonescu au semnat in urma cu cateva minute un acord politic menit sa-i asigure sprijin candidatului PSD in turul II la prezidentiale, in schimbul instalarii Guvernului Klaus Johannis imediat dupa alegerile din 6 decembrie.

Cei doi lider politici, alaturi de liderii partidelor, s-au intalnit astazi pentru a semnat acordul politic pentru "buna conducere a Romaniei".

"Acest acord nu reprezinta o impartire de functii intre noi. Cred cu tarie ca putem sa imbinam in Romania principiile sociale cu cele liberale. Ceea ce semnam astazi nu reprezinta un troc politic, o vanzare de voturi ci reprezinta o unire a fortelor pentru o buna conducere a Romaniei", a tinut sa specifice Mircea Geoana.

Liderul PSD i-a multumit lui Crin Antonescu pentru "dovada de maturitate" in decizia de a-l sprijini in turul II si i-a promis acestuia instalarea lui Klaus Johanis in fruntea Guvernului pana, cel tarziu, de Craciun. "Le garantam romanilor ca vom fi modelul unui alt fel de a face politica in Romania", a mai spus Geoana, care si-a exprimat dorinta "ca acest acord sa depaseasca granitele politice".

Prezidentiabilul PSD a afirmat ca este convins ca aceasta coalitie va functiona, desi in trecut "au fost anumite aliante care au esuat", facand referire directa la Coalitia PSD-PDL.

Vezi aici ce presupune "Acordul pentru scoaterea Romaniei din criza"?

"Am semnat acest acord cu toata convingerea ca este un gest benefic pentru Romania. Va sigur ca acest acord nu este menit doar pentru acordarea unui sprijin pentru turul II. Primul lucru pe care trebuie sa il facem pentru a schimba ceva in tara asta este inlaturarea de la putere a lui Traian Basescu. Avem nevoie de un presedinte care sa se poata comporta democratic, sa-si onoreze atributiile, nu sa-si inventeze altele", a declarat si Crin Antonescu, dupa semnarea acordului de colaborare dintre cele doua partide.

Lierul PNL s-a declarat optimist in privinta functionarii aliantei PNL-PSD. "Aceasta colaborare nu se incheie cu schimbarea lui Traian Basescu ci incepe cu ea", a incheiat liderul PNL.

Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a tinut sa precizeze ca nu a existat pana acum niciun fel de discutie in privinta impartirii ministerelor intre cele doua partide.

La randul sau, primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anuntat ca este "onorat" de propunerea de a conduce un Guvern dupa turul doi al alegerilor prezidentiale si ca saluta intelegerea parafata intre PNL si PSD, transmite NewsIn. "Sunt onorat de propunerea de a conduce un guvern dupa turul II al alegerilor prezidentiale, propunere exprimata de Partidul Social Democrat si Partidul Conservator, Partidul National Liberal si care are sprijinul Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania si al grupului parlamentar al minoritatilor nationale. Salut intentia de colaborare intre Partidul National Liberal si Partidul Social Democrat care a fost parafata", afirma Johannis.

"Ciolanul a invins bunul simt"

"Acordul politic dintre PNL si PSD reprezinta pasaportul lui Traian Basescu pentru un nou mandat la Cotroceni. Spun asta pentru ca romanii nu pot fi pacaliti de un <contract de tranzactionare a voturilor de la dreapta la stanga>, iar unicul scop al acestei tranzactii il reprezinta privatizarea resurselor statului care au mai ramas. Prin acordul politic dintre PSD si PNL s-a semnat certificatul de deces al cotei unice. PSD-ul ne propune o cota minima prin care romanii vor scoate mai multi bani din buzunare. Imi pare rau sa vad ca ambitia PNL de a ajunge la putere a invins campaniea bunului simt. Ciloanul a invins bunul simt", a declarat presedintele PDL, Emil Boc, dupa semnarea acordului PNL + PSD.

Cititi si: PNL+PSD, o "dragoste fara sfarsit"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.