Liderii Partidului Popular European (PPE), care are cel mai numeros grup politic din PE, l-au felicitat pe Traian Basescu pentru rezultatele obtinute in primul tur al alegerilor prezidentiale din Romania si s-au aratat increzatori ca actualul presedinte va mai obtine un mandat.

"Traian Basescu a obtinut cel mai mare scor in primul tur al alegerilor prezidentiale. Este important sa existe stabilitate si un lider puternic, iar noi suntem increzatori ca Traian Basescu va castiga si in al doilea tur, deoarece este cel mai bun candidat pentru postul de presedinte al Romaniei”, au declarat Wilfried Martens si Joseph Daul, liderul PPE, repsectiv al Grupului PPE din Parlamentul European, transmite NewsIn.

Martens si Daul au explicat ca PPE "il sprijina pe Traian Basescu deoarece el este solutia pentru Romania in acest moment. "Un lider care poate sa raspunda cu succes provocarilor cu care Romania se confrunta in acest moment si in anii urmatori, un lider care poate ajuta Romania sa faca fata crizei economice care ne-a afectat pe toti", au subliniat cei doi oficial ai PPE, grup care are in PE 265 membri.

"Poporul roman are nevoie sa beneficieze de pe urma integrarii in Uniunea Europeana cat mai curand, iar Traian Basescu impreuna cu un guvern de centru-dreapta sunt solutia pentru aceasta provocare", se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.