Inca de la primele ore ale diminetii, politicienii s-au prezentat la sectiile de vot unde erau arondati pentru a-si exprima preferintele electorale. Care sunt motivatiile votului de astazi, pentru politicienii romani?

  • Marko Bela a votat astazi in comuna Sancraiu de Mures
"Am votat pentru o relatie stabila si transparenta intre institutiile statului, Presedintie, Parlament, Guvern, in general pentru o stabilitate politica in Romania. Si am votat pentru un presedinte care sa aduca o alta mentalitate si o viziune in politica in Romania. Dupa parerea mea, un candidat tanar, maghiar, este perfect potrivit pentru a impune o schimbare de mentalitate in politica noastra. In mod obligatoriu avem nevoie de schimbare. In acelasi timp, am votat si de data aceasta pentru binele comunitatii maghiare din Romania, pentru binele intregii societati si pentru o intelegere cat mai buna intre maghiari si romani”, a spus Marko Bela.
  • Emil Boc a votat astazi la Cluj, pentru un presedinte care sa nu fie captiv grupurilor de interese
"Este o zi importanta pentru viata romanilor, pentru democratia romaneasca. Pe de o parte avem un referendum pentru modernizarea parlamentului tarii, pe de alta parte alegem un presedinte care va creiona destinele romanilor pentru viitorii cinci ani. In privinta referendumului, el este o forma a democratiei directe si este bine ca romanii sa vina sa-si spuna punctul de vedere. Eu personal, am votat pentru un parlament de bun simt, atat in privinta numarului, cat si a structurii, iar in privinta presedintelui, am votat pentru un presedinte care in continuare sa fie capabil sa redea Romania romanilor si sa lucreze in interes public. Sper sa faca si astazi cati mai multi romani acest lucru, pentru ca in democratie cel mai important instrument prin care ne conducem este votul, iar fara vot o democratie nu rezista, un sistem politic nu se poate consolida si dezvolta. (...) Avem nevoie de un presedinte, cred eu, care sa lucreze in continuare pentru 22 de milioane de romani si care sa nu fie captiv grupurilor de interese", a afirmat Boc la iesirea din cabina de vot, potrivit NewsIn.
  • Geoana a votat pentru un presedinte care sa rezolve problemele adevarate si pentru referendum
"Dupa cinci ani de scandal poporul roman are puterea sa decida calea de urmat, este momentul sa ne aplecam asupra lucrurilor cu adevarat importante: lupta impotriva crizei, locurile de munca, relansarea agriculturii si industriei romanesti. De aceea, in aceasta zi atat de frumoasa sper sa aducem o veste buna poporului roman. Am votat pentru presedintele Romaniei, asa cum era sorocul cuvenit, am votat si pentru acest referendum, ideea reduceri numarului de parlamentari am lansat-o inca din septembrie 2005, dar trebuie sa spunem ca aceasta suprapunere a alegerilor prezidentiale, cele cu adevarat importante, cu acest referendum, reprezinta o forma de siretlic electoral. Am votat in favoare, dar acest lucru nu va tine loc de Guvern competent, de presedinte care sa se ocupe de problemele adevarate si de creare de locuri de munca si de iesire din aceasta criza", a spus Geoana, dupa ce si-a exercitat dreptul de vot alaturi de sotia sa la Liceul Jean Monnet din Capitala.
  • Klaus Johannis, primarul Sibiului a votat astazi la Scoala generala nr. 4 din Sibiu

"Am votat pentru normalitate. Cred ca lumea va merge la vot. Este foarte important, este modul in care cetateanul poate sa participe la democratie", a declarat Johannis, la iesirea de la urne. "Am votat doar pentru presedinte, pentru ca referendumul mi s-a parut inutil", a mai spus Johannis.

  • Traian Basescu a votat la Colegiul economic „A.D.Xenopol”, alaturi de sotia sa Maria si de fiica cea mica Elena Basescu
"Este unul din cele mai importante scrutinuri care s-au desfasurat in Romania pentru ca azi romanii au puterea de a spune si Parlamentului cum sa functioneze, isi pot alege si presedintele. Este un exercitiu de putere exceptionala pe care romanii pot sa-l exercite. Am convingerea ca isi vor exercita suveranitatea in interesul lor ", a declarat seful statului dupa ce a votat la Colegiul economic „A.D.Xenopol”. Presedintele a votat si pentru prezidentiale si pentru referendum.

  • Crin Antonescu a votat la scoala nr. 73 din Capitala insotit de sotia sa Adina Valean
Antonescu a spus ca a votat pentru un lucru pe care il asteapta de cinci ani, "sau poate chiar de 20 de ani, cum sunt alti romani", anume "o schimbare reala, profunda, un alt fel de a face politica, un alt fel de a trai in societatea romaneasca, o alta Romanie". "Este o zi foarte frumoasa si sper sa vina vremuri bune pentru noi toti", a mai declarat prezidentiabilul PNL, potrivit NewsIn.
  • Iliescu, intrebat cum a votat: "Pentru Bases...pentru Geoana". Fostul presedinte a votat alaturi de sotia sa Nina la Liceul Jean Monnet din Capitala

Liderul PSD a fost chestionat si in privinta votului pentru Presedintie, incurcandu-se la raspuns, dar corectandu-se imediat: "Pentru Bases...pentru Geoana". Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca a preferat sa "ignore" referendumul "pentru ca este un capriciu”. Intrebat despre faptul ca Mircea Geoana nu a "ignorat" referendumul, chiar a votat "in favoarea" acestuia, Iliescu a raspuns scurt: "E treaba lui, fiecare voteaza cum il duce capul", relateaza NewsIn.

Gigi Becali - Daca ies presedinte, ii cumpar un vapor lui Basescu, sa plece

Candidatul PNG la presedintie, George Becali, a declarat ca a votat pentru schimbare, pentru ca tara sa scape "de tiran si de nulitati", precizand ca, daca va fi ales presedinte, primul lucru pe care il va face va fi sa cumpere un vapor pe care sa i-l dea lui Basescu "sa plece". "Am votat pentru un presedinte care sa faca ceva in tara asta. Oricare ar fi contracandidatul lui Basescu in turul 2, voi iesi cu el in campanie, sa scapam de tiran. Daca vom mai trai inca cinci ani cu Basescu, vom trai in saracie, va fi vai de capul nostru", a declarat Becali, care a votat la Scoala generala nr. 3 din Pipera, dupa ce a fost nevoit sa astepte, timp de 20 de minute, sa-i fie adus buletinul de identitate de la resedinta sa din Aleea Alexandru.

  • Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, si-a exercitat dreptul de vot la Colegiul National "I. L. Caragiale" din Capitala declarand ca a votat "pentru modernizarea Romaniei, pentru reforma institutionala atat de necesara acestui stat".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.