Presedintele Basescu a reafirmat ca isi doreste o guvernare de dreapta,care este in actualul context politic singura solutie care sa nu "impinga" tara in alegeri anticipate, el sustinand ca daca Liviu Negoita nu trece de Parlament, urmatorul premier desemnat va fi unul care sa reprezinte dreapta.
"Pot sa va spun ce mi-as dori: Mi-as dori o majoritate de dreapta. Am facut toate experientele in mandatul meu: si cu majoritate de dreapta si cu majoritate mixta: stanga cu dreapta. Este clar ca singura majoritate credibila si care poate introduce reformele in Romania e o majoritate de dreapta", a declarat Basescu, intr-un interviu acordat detinatorului site-ului bleen.ro, transmis in direct pe site-ul sau de campanie, transmite NewsIn.

Basescu a spus ca, daca Cabinetul Liviu Negoita este respins de Parlament, nu va dizolva Parlamentul, ci va propune, in urma negocierilor cu partidele, un premier care sa reprezinte dreapta. "Eu nu voi merge pe conceptia dizolvarii Parlamentului, cred ca situatia de tara aflata in criza economica nu ne permite sa ne lansam in aventura unor alegeri anticipate, care ar putea sa dea, mai mult sau mai putin, aceleasi rezultate. Solutia corecta e ca prin negociere sa gasim formula de guvernare de dreapta, sa gasim formula de guvernare care sa nu impinga tara in alegeri. Voi desemna un al treilea prim-ministru daca Guvernul Negoita va fi respins", a explicat seful statului. Intrebat daca urmatorul premier desemnat va fi de la PDL, Basescu a raspuns: "Lasati-mi dreptul de a negocia cu partidele, dar oricum va trebui sa fie un premier care sa reprezinte dreapta".

Presedintele Basescu a mai spus, intrebat fiind daca mai exista punti de legatura intre PNL si PDL, ca el nu este implicat intr-o negociere cu PNL, pentru ca negocierile trebuie facute de partide. "Dar cred ca toate partidele in ultimii cinci ani au facut toate experimentele: si PNL cu sustinerea PSD, si PDL cu PSD, si lideri PNL cu lideri PSD, si lideri PDL cu lideri PSD, deci experientele sunt facute, e timpul concluziei, iar concluzia mea e ca o guvernare de dreapta e necesara si utila", a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.