Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca va solicita Parlamentului sa convoace o sesiune extraordinara in luna ianuarie pentru a se adopta bugetul pe care il va propune noul Guvern, pe care si-l doreste instalat pana la Craciun.
Liderul PSD si-a exprimat speranta ca dupa turul unu majoritatea care se va contura sa inceapa sa lucreze la un buget, care sa reprezinte bazele unui program de guvernare. "Nu ascund ambitia mea ca, probabil incepand dupa turul intai, acest proiect de buget sa reprezinte un inceput de program de guvernare pentru ca este foarte important cat mai repede sa putem sa avem un guvern si un program de guvernare pe baza unei majoritati transparente si solide in Parlament", a declarat Mircea Geoana, in cadrul unei dezbateri cu oamenii de afaceri de la Brasov.

Mircea Geoana a mai spus ca va solicita Parlamentului sa convoace o sesiune extraordinara in luna ianuarie pentru a se adopta bugetul pe care il va propune noul Guvern, in conditiile in care zilele trecute el ii ceruse presedintelui Basescu sa promulge cat mai rapid legea care permite Guvernului Boc sa vina cu un buget pe 2010. "Sunt convins ca aceasta majoritate care se profileaza in Parlament va folosi acest proiect de buget pentru a-l folosi intr-un inceput de program de guvernare. Evident dupa ce vom instala Guvernul, acesta va veni cu un program de guvernare si bineinteles cu o rectificare de buget. Voi solicita Parlamentului ca in luna ianuarie sa fie o sesiune extraordinara pentru a putea sa dam Guvernului bugetul pe care si-l doreste, programul de guvernare pe care-l considera important si expresia unei majoritati consolidate din acest punct de vedere", a declarat presedintele PSD.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, joi, la Sibiu, ca face apel la presedintele Traian Basescu sa promulge legea care permite Guvernului in exercitiu Emil Boc sa inceapa sa lucreze la legea bugetului de stat pe 2010, transmite NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.