Liderul PNL a declarat ca decizia de desemnare a lui Lucian Coritoru premier este una in mod clar iresponsabila care va duce la dizolvarea Parlamentului.
"Prelungirea crizei politice provoaca intr-adevar multe probleme economice, dar presedintele se face direct responsabil pentru accentuarea si prelungirea ei", a acuzat Antonescu.

Acesta l-a asigurat pe Traian Basescu ca Johannis ca fi premier, cel tarziu pe 6 decembrie. "Daca voi deveni presedinte al Romaniei, Klaus Johannis va fi premier, este un lucru clar. Domnule presedinte nu puteti intarzia numirea lui Klaus Johannis premier decat cel mult pana la 6 decembrie", a declarat liderul PNL.

Antonescu s-a aratat indignat de propunerea presedintelui si l-a acuzat pe acesta ca singurul motiv care a stat la baza refuzarii lui Johannis a fost faptul ca acesta nu era "omul presedintelui" si "omul PDL".

"Traian Basescu incearca o forma de dictatura a sa si a partidului sau. Nu contest ca domnul Coritoru nu este competent, dar un prim-ministru trebuie sa aiba forta politica, ceea ce el nu are", a mai spus liderul PNL.

Johannis: Nu sunt dezamagit

"Nu sunt dezamagit, intr-un fel a fost de asteptat acest pas. Ii doresc succes domnului Croitoru. Va fi destul de greu sa obtina o majoritate parlamentara", a transmis Klaus Johannis in urma aflarii vestii de desemnare a lui Lucian Croitoru.

Neamtul a declarat ca Traian Basescu l-a contactat personal pentru a-i da vestea inainte de a face declaratia publica si l-a asigurat ca hotararea sa nu este una personala si nu se indreapta impotriva sa. Presedintele i-a transmis pimarului sibian ca ar fi interesat de o viitoare colaborare.

"Bineinteles ca daca am acceptat de principu, atunci pozitia mea e in continuare aceeasi si sunt dispus la viitoare negocieri", a incheiat Johannis.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.