Toate partidele politice, in afara PDL-ului, "trag" de Klaus Johannis si incearca sa ii intre in gratii in speranta dobandirii unui puternic aliat electoral in cazul in care acesta ajunge premier.
A-l avea aliat pe primul ministru inseamna foarte mult din punct de vedere electoral, iar Traian Basescu stie acest lucru si de aceea intarzie intalnirea cu neamtul propus de PNL.

Johannis a fost scos in fata de PNL, primul patid care l-a sustinut pe neamt pentru preluarea guvernului. Cu toate ca celelalte partide "anti-Boc", PSD si UDMR nu au avut propuneri de premier, in acest moment, cand numele lui Johannis este cel mai vehiculat, toti incearca sa rupa cate o particica din popularitatea primarului sibian transmitandu-i mesaje de sustinere.

Primii veniti la "pomul laudat" au fost, bineinteles, presedintii care, dupa o discutie cu Johannis, au declarat ca acesta ar fi o investitie buna, din care romanii ar avea numai de castigat. "Avem o discutie intre oameni seriosi. Ar fi o investitie buna din care toti romanii ar avea de castigat", a sustinut liderul PSD. Geoana a precizat ca a avut o discutie foarte buna cu Johannis, pe care-l "apreciaza in mod personal". "Elementele vor fi convenite cu toate partidele parlamentare. Am avut o discutie clarificatoare cu domnul primar si vom prezenta pozitia noastra la intalnirea cu partidele parlamentare", a afirmat presedintele PSD.


Si independentii se "baga
"

Nu doar partidele politice incearca insa sa fure cate ceva de la Johannis, ci si independentii. Primarul general Sorin Oprescu, candidat la presedintie, a declarat ca nominalizarea lui Klaus Johannis ca prim-ministru este una oportuna, adaugand insa ca mandatul acestuia nu ar trebui sa fie unul interimar, ci sa se prelungeasca si dupa alegerile prezidentiale. "Nominalizarea lui Klaus Johannis este o alegere desteapta si ar fi bine sa duca acest mandat nu numai in aceasta perioada, ci si dupa alegerile prezidentiale. Johannis a confirmat deja ca este un bun manager", a spus Oprescu, fiind, astfel, in asentimentul tuturor liderilor de partide parlamentare, cu exceptia PDL, transmite NewsIn.


Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anuntat miercuri dimineata, inainte de a pleca spre Bucuresti, ca merge sa negocieze preluarea functiei de prim-ministru, fara a preciza daca este dispus sa accepte aceasta functie doar pentru doua luni.


Concluzia


Cu toate ca fiecare incearca sa ii intre in gratii lui Johannis, adevarul este ca in cazul in care va ajunge premier, neamtul de la Sibiu ramane "omul PNL" fiindca ei au fost cei care l-au propus.

Din aceasta "alianta" va profita insa si UDMR, care a negociat marti cu liberalii pentru o "Alianta de guvernare" pana la alegerile prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.