Presedintele Traian Basescu a anuntat ca in aceasta seara se va intalni cu partidele care au initiat motiunea de cenzura pentru stabilirea unui nou prim-ministru.
Basescu le-a garantat acestora ca nu se va abate de la Constitutie si va negocia cu ei pentru numirea unui premier.

Presedintele a tinut sa-i multumeasca public lui Emil Boc pentru eforturile depuse in ultimele luni de guvernare. “Pentru curajul cu care a condus guvernul si masurile pe care le-a luat, doresc sa multumesc public domnului Emil Boc, pentru efortul extraordinar pe care l-a facut in aceasta perioada”, a declarat Traian Basescu.

Aflat in fata faptului implinit si a guvernului deja cazut, seful statului a tinut sa precizeze ca aceasta criza politica a fost declansata de niste calcule electorale gresite, care nu tin cont de Romania.

Demisia celor 8 ministri PSD a fost cea care a dat semnalul ca lupta politica se muta de la interesul national in favoare castigarii unor pozitii legate de alegerile prezidentaiale. Partidele gresesc angajandu-se intr-o batalie politica severa care nu are niciun interes national”, a declarat Basescu, mentionand ca va participa la negocierile cu partidele politice si va respecta Constitutia.

Dupa numirea premierului, acesta va avea la dispozitie 10 zile pentru a elabora un nou program de guvernare, urmand sa fie investit cu votul de incredere al guvernului.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.