Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca, daca va trece motiunea de cenzura, saptamana viitoare incepe demolarea regimului Basescu-Boc si a anuntat ca formatiunea sa, impreuna cu sustinatorii motiunii va propune la Cotroceni un Guvern de specialisti care sa administreze tara pana dupa alegeri.
"Azi, de la Bistrita, dam un semnal legat de sfarsitul unui regim politic care se apropie. In acest moment avem o obligatie ca incepand de saptamana viitoare, prin ceea ce sper sa fie prima motiune de cenzura care reuseste in ultimii 20 de ani, sa incepem demolarea regimului Basescu-Boc. Tara are nevoie de o noua filosofie de guvernare, tara are nevoie de o noua politica economica, de strangerea energiilor (....) Sper ca saptamana viitoare sa dam Romaniei sansa unui nou Guvern de buni specialisti care sa pregateasca in conditii de transparenta si de eliminare a dubiilor cu privire la fraudarea acestor alegeri si sa inceapa sa puna pe picioare un inceput de politica economica dramatic diferita fata de politica economica atat de paguboasa a Guvernului Boc-Pogea-Videanu", a declarat duminica liderul PSD, reafirmand intentia formatiunii sale de a vota motiunea de cenzura a PNL si UDMR.

Geoana si-a exprimat speranta ca noua motiune va consfinti o noua majoritate in Parlament, care sa poata merge la presedinte cu o propunere de formula guvernamentala si un nume de premier. "Sper sa putem constata cu ocazia motiunii existenta unei noi majoritati in Parlamentul Romaniei, conform regulii democratice de aur, aceea majoritate trebuie sa vina si sa propuna Romaniei un nou Guvern", a spus Geoana, potrivit NewsIn.

"Opinia mea si a noastra este ca pentru cele aproape doua luni de zile pana la alegeri e nevoie de un Guvern de buni specialisti care sa permita buna gestionare a afacerilor, treburilor curente ale tarii, sa poata sa lucreze cu noua majoritate din Parlament o schita de proiect de buget pentru 2010, sper sa putem sa aducem specialisti suficient de buni care sa asigure in premiera in Romania bugetare multianuala pentru a putea da predictibilitate, coerenta unui plan de relansare economica", a trasat el sarcinile viitorului Executiv, sustinand ca formatiunile vor incerca sa elimine "dubiul care se ingroasa in fiecare zi si devine tot mai evident, aceasta incercare masiva de fraudare a alegerilor pe care actualul regim incearca s-o puna la cale". Intrebat cu cine cine discuta in acest moment despre formarea noului Guvern, Geoana a spus: "Cu cei care vor sustine aceasta motiune".

Curtea Constitutionala va lua in discutie, luni, 12 octombrie, sesizarea PD-L referitoare la neconstitutionalitatea motiunii de cenzura a PNL, in conditiile in care motiunea va fi dezbatuta marti in plenul Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.