Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata, la Timisoara, ca Traian Basescu este principalul vinovat pentru "sistemul nenorocit" din ultimii ani.
"Nu sunt un tip antisistem. Sunt un om care a facut parte din sistem. Un om care 15 ani a stat intr-un partid politic si am incercat sa opresc aceasta expansiune.(...) Politicul a impregnat orice fel de actiune la nivel administrativ. Nu cred ca au murit oameni in Timisoara pentru ca, in 20 de ani de libertate, sa ne intoarcem iar catre un sistem dictatorial in care un partid sau altul hotarasc cum trebuie sa fie. Hotarasc rezultatul votului. Varful acestui sistem nenorocit din ultimii ani de zile, vina o poarta in principal Traian Basescu", a declarat Sorin Oprescu, sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Timisoara.

Potrivit lui Sorin Oprescu, la 20 de ani de la Revolutie, romanii sunt intr-o stare de dihonie continua. "Drumul Romaniei este intr-o directie gresita, este un drum prost. Nimeni nu mai crede in bunavointa si promisiunile cuiva pentru ca oamenii s-au saturat sa fie mintiti", a spus candidatul la presedentia Romaniei, potrivit NewsIn.

Candidatul independent la presedintia Romaniei a declarat ca Romania este bolnava. "O sa incerc sa le spun celor nehotarati ca-i astept alaturi de mine, nu ca as fi cel mai frumos, cel mai destept, ci pentru ca ceea ce mi-am propus sa fac am facut. Romania de astazi este bolnava. E bolnava de afaceri oneroase, de dorinta de imbogatire continua. Toata lumea vorbeste cu seninatate de faptul ca nu e nici un fel de problema. Intotdeauna i-am suspectat pe acestia de fariseism. Nu le mai pasa unul de altul. Cand cade unul pe strada cetatenii fug fin jurul lui, nu spre el", a spus Oprescu.

El spune ca are deja pregatit planul pentru primele luni, in cazul in care castiga functia suprema in stat. "Va asigur ca, intr-o luna de zile, se face liniste. Dupa aceea este obligatoriu ca romanilor sa li se spuna adevarul. (...) Nimic nu umileste mai mult decat frigul, singuratatea, asteptarea, statul la rand si asteptarea sa pice ceva. Fac apel la aia 68 la suta care sunt scarbiti la ceea ce li se intampla dupa 20 de ani", a mai spus candidatul independent.

Oprescu spune ca a pornit in cursa pentru presedintie foarte greu, facand comparatie cu intreaga lui viata. La Timisoara, Oprescu s-a intalnit cu primarul Gheorghe Ciuhandu. Tot sambata, Oprescu se va intalni cu grupul lui de sprijin din Timis. "Sunt oameni care ma cunosc de 50 de ani, oameni carora niciodata nu mi-am permis sa le insel asteptarile. Sunt oameni care sunt dedicati", a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.