Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat sambata ca parlamentarii PSD si PNL vor vota motiunea de cenzura, asa cum le cere partidul, si ca in acest moment este important ce va face UDMR.
"Important e ce face UDMR-ul, daca voteaza motiunea. Au initiat-o. Daca o voteaza, marti, Guvernul pica. Ideile ca sunt de la PSD, ca sunt de la PNL, parlamentari care ar vota altfel decat o indica partidul, sunt intoxicari", a declarat liderul PSD, la TVR1, potrivit NewsIn.

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, la Targu Mures, ca nu este foarte convins ca motiunea de cenzura va trece, deoarece nu crede ca PSD o va vota.

"Vom vedea daca PSD va sustine motiunea de cenzura. Eu nu sunt foarte convins pentru ca am vazut si alte declaratii, unii lideri marcanti ai PSD nu sunt convinsi de acest lucru, deci pana cand nu se voteaza si nu cunoastem rezultatul e prematur sa vorbim. Deocamdata noi am depus motiunea de cenzura impreuna cu PNL. Ca sa treaca motiunea de cenzura mai sunt necesare foarte foarte multe voturi
", a declarat Kelemen.

Sambata, la Tg Mures, s-a intrunit Consiliul Consultativ al UDMR, format din presedintii de filiale, care vor analiza contextul politic si vor vota modul in care va actiona Uniunea. "Vom analiza situatia politica creata, mai ales ca marti se dezbate si se voteaza motiunea de cenzura si, ca de fiecare data, astazi vrem sa stim ce parerer au presedintii organizatiilor teritoriale fiindca baza e in teritoriu si vrem sa luam o decizie si in functie de pozitia, de parerea colegilor din teritoriu. Acesta este singurul scop si singura ordine de zi", a spus Kelemen.

Acesta a precizat insa ca forul presedintilor organizatiilor teritoriale este consultativ, "deci nu se pune problema sa luam o decizie, vrem sa vedem care e parerea lor". Politicianul UDMR nu a exclus ipoteza ca, in urma consultarii cu presedintii teritoriali, UDMR sa nu mai voteze motiunea de cenzura. "Nu, asta (daca voteaza sau nu motiunea-n.r.) va fi decisa de grupurile parlamentare, dar va conta si ce spun presedintii organizatiilor teritoriale, pentru ca baza e acolo si nu numai la UDMR, la fiecare partid politic si nu poti sa nu iei in considerare ce doreste baza. Nu se poate face politica impotriva dorintei electoratului sau cetatenilor", a declarat Kelemen Hunor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.