Inspirat de experientele avute de cand este europarlamentar, liderul PNG-CD Gigi Becali intentioneaza sa faca din Romania o tara fara droguri, prostitutie, sex-shopuri si sexy-cluburi, toate acestea in numele virtutilor crestine - credinta, nadejde, dragoste - care-i tin loc de program politic.
Candidatul PNG-CD la presedintie si-a prezentat sambata parerile despre Romania, despre schimbarea care trebuie impusa, incercand sa se legitimeze pornind de la cele trei virtuti teologice - credinta, nadejdea si dragostea. O tara fara droguri, fara prostitutie, "o tara iubita si de Dumnezeu" - sunt contururile date de Becali, un preambul al modalitatii in care se va desfasura campania sa electorala, respectiv prin folosirea simbolurilor si mesajelor religioase, potrivit NewsIn.

La finele sedintei Consiliului National al PNG-CD, George Becali a intampinat presa, in palatul din bulevardul Aviatorilor, in picioare, inconjurat de membrii conducerii partidului. "Nu stau jos ca daca eram singurul asezat si restul in picioare, o sa spuneti ca sunt ca Ceausescu, ca toti stau in picioare pe langa mine", s-a adresat Becali jurnalistilor. Decizia initiala i-a fost clatinata de impedimentul ca ziaristii nu aveau unde sa-si aseze microfoanele. "Aduceti o masuta!", a ordonat liderul PNG. Problema n-a fost rezolvata pentru ca masuta era prea joasa si sunetul nu era captat cum trebuia. "Aduceti un pupitru, de ala cum are Basescu!", a rostit din nou tunator Becali. Cum pupitrul pe modelul celui de la Cotroceni intarzia sa apara, presedintele Becali s-a dus personal sa rezolve problema si s-a intors tot cu o masuta pe care a incercat sa o puna peste cea adusa initial, procedeu care a esuat. In consecinta, unii lideri ai partidului au insfacat cateva microfoane pentru ca vocea presedintelui sa se auda clar.

Finalmente, conferinta a inceput cu o declaratie laconica a lui Becali care si-a anuntat candidatura si sloganul care coincide cu platforma cu care va candida. Sub tirul intrebarilor, el a precizat ca va investi circa 100.000 de euro in campanie si a precizat ca nu va recurge la atacuri la adresa fiecarui candidat. Atitudinea sa mai pacifista decat de obicei a fost determinata de experienta avuta la Parlamentul European. "Am colindat lumea si acum stau mai mult prin strainatate. Ce este in Romania la ora asta, e barbarism (...) Suntem barbari, nu credeam vreodata sa spun asta despre tara mea. Totul e barbarism, vagabondaj, nimic nu e guverneaza. De ce nu jignesc pe nimeni acolo, sunt cuminte si nu sunt agresiv? Pentru ca acolo oamenii isi arata respect si iti impun respect", a spus Becali despre experientele sale cu occidentalii.

Imediat, liderul PNG a venit si cu explicatia acestui fenomen. "Vad la Strasbourg si la Bruxelles ca totul este programat. Te trezesti dimineata, te duci la serviciu. Daca n-ai apucat sa mananci, nu mai mananci. Seara, vrei sa te duci undeva sa faci pacate, n-ai unde. Acolo n-am vazut sexy-cluburi si sex-shopuri. Acolo toate legile sunt facute astfel incat pe Dracu n-ai cum sa-l imbratisezi. Ce-i drept, la noi sunt femei frunoase. Acolo si femeile parca le-a facut Dumnezeu sa nu ispiteasca barbatii", a apreciat liderul PNG.

El a sustinut ca Romania are nevoie sa scape de sex-shopuri si de sexy-cluburi, ca locuri ce-l pot duce pe romanul de rand in pacat. "Dati-mi zece ani de mandat, ca in cinci n-am cum, si veti vedea o Romanie pe care o va iubi si Dumnezeu. Nu veti mai vedea jocuri, sexy-cluburi si sex-shopuri (...) Vreau sa sterg tot cancerul, toata mizeria si toate pacatele din Romania. Am nevoie de zece ani", a promis candidatul PNG.

Becali s-a plans de faptul ca a ajuns in situatia in care un talhar depune marturie impotriva unui presedinte de partid, ce a construit biserici si are o familie crestina. "Unii se gandesc ca poate imi dau ei zece ani de altceva. Asa nu putem fi o tara a lui Dumnezeu. Daca oamenii lui Dumnezeu nu sunt crezuti, asta nu e tara lui Hristos", a adaugat Becali. Intrebat cum comenteaza concluziile raportului comisiei prezidentiale referitoare la dezincriminarea prostitutiei si a consumului de droguri, Becali a invocat din nou oprelisti de ordin religios. "Nu vad o tara care sa bage bani in sanatate si educatie din pacatele femeii. Daca vrem sa facem tara lui Dracu, facem tara lui Dracu", a spus Becali indignat.

El si-a incheiat vituperarile la adresa decaderii morale a Romaniei, facand o cruce mare si zicand: "Doamne ajuta! Sa fie intr-un ceas bun!" Exemplul sau a fost urmat de toti penegistii prezenti, cu aceeasi mina solemna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.