Liberalii o critica pe presedinta Camerei Deputatilor, pedelista Robera Anastase si sustin ca aceasta incearca sa deturneze atentia de la scandalul Ridzi prin dezbaterea acestui caz impreuna cu dosarul Sterling.
Liberalii sustin ca cele doua cazuri nu au nimic in comun, iar demersul liberalilor are doar menirea de a lua reflectorul de pe Monica Ridzi pentru a-l muta pe Tariceanu.

“In cazul Sterling nu a fost constituita o comisie speciala de ancheta a Parlamentului. Acest caz a fost analizat de o subcomisie a comisiei pentru industrii din Camera Deputatilor. Raportul acestei sub-comisii a fost depus la Camera pe data de 30 iunie, iar doamna Anastase a gasit abia acum de cuviinta sa il ia in seama. Acum, cand comisia de ancheta in cazul Ridzi a cerut inceperea urmaririi penale a ministrului”, transmit liberalii.

Penelistii mentioneaza ca in cazul Sterling, in care este vehiculat numele fostului premier Calin Popescu-Tariceanu, raportul sub-comisiei nu identifica nici un element de natura penala la adresa acestuia. Raportul recomanda aplicarea eventualelor masuri care se impun si o informare a Parchetului, a SRI si a Guvernului.

Din raportul care se afla pe masa presedintelui Camerei reiese clar ca premierul de la acea data, Calin Popescu-Tariceanu, nu a fost informat de catre directorul ANRM despre incheierea contractului cu firma Sterling: <ANRM, pana in prezent, nu a informat si nu a solicitat Guvernului, Ministerului Economiei si Finantelor etc., ca ROMGAZ SA ori alta persoana juridica de drept privat sa intre parte in acord/contract, agentia aflandu-se in evident conflict de interese. si-a asumat ilegal Actul aditional nr.11 prin care, pe de o parte, s-a substituit statului roman negociind si semnand fara mandat/imputernicire>", transmit liberalii.

Principalii reprezentanti ai opozitiei subliniaza ca in cazul ministrului Ridzi, insa, concluzia comisiei speciale de ancheta este clara: inceperea urmaririi penale, sub acuza?ia de delapidare si abuz in functie.

Avand in vedere aceste aspecte, consideram ca presedintele Camerei Deputatilor face un joc politic, in scopul salvarii imaginii ministrului Ridzi”, conchid reprezentantii PNL.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.