Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat ca evenimentele prilejuite de organizarea Zilei Justitiei sa se desfasoare doar la nivelul instantelor si parchetelor din sistemul judiciar romanesc si sa nu implice efectuarea de cheltuieli din bugetul acestora.
"Pe fondul situatiei bugetare dificile in care se gaseste sistemul judiciar romanesc, a rectificarii bugetare negative, Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat anularea manifestarilor programate pentru data de 5 iulie 2009 la Cluj Napoca, care sa celebreze <Ziua Justitiei>", transmite un comunicat al CSM.

Cu ocazia Zilei Justitiei, institutiile publice implicate in actul de justitie fac bilanturi, magistratii analizeaza perspectivele carierei lor profesionale, justitiabilii isi exprima opinii critice fata de functionarea justitiei.

Anul trecut s-au alocat 50.000 de lei pentru festivitatea desfasurata cu ocazia Silei Justitiei, celebrata la Constanta. Pentru evenimentul de anul acesta,de la Cluj, suma alocata era de trei ori mai mare, 150.000 de lei.

Ulterior, printr-o rectificare bugetara, pe 19 martie, s-a stabilit ca suma de 150.000 de lei pentru organizarea editiei din acest an sa fei redusa la 50.000 de lei.

Astfel, urmand calea reducerilor, CSM a hotarat anularea celebrarilor, in semn de solidaritate fata de situatia bugetara de la nivelul intregii tari.

Din iunie 1994 „Ziua Justitiei” este considerata sarbatoare oficiala si este inscrisa in calendarul sarbatorilor oficiale, prin HG nr. 364.

CSM transmite ca la data stabilirii locului si momentului desfasurarii evenimentelor pentru a celebra Ziua Justitiei, sistemul judiciar romanesc nu trecea prin situatii financiare dificile, de natura celor care impieteaza efectuarea unor cheltuieli de tipul acelora care sunt absolut necesare organizarii unor astfel manifestari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.