Politica 31 Mai 2009 15:28
Elena Basescu, candidat independent pentru PE, a declarat vineri, la Ploiesti, ca ar putea fi de acord cu legalizarea marijuanei doar daca o astfel de decizie ar fi luata la nivelul Uniunii Europene, insa a apreciat ca Romania nu este pregatita pentru aceasta etapa.
"As fi de acord cu legalizarea marijuanei doar daca s-ar lua decizia in Uniunea Europeana, dar nu sunt de acord ca dezbaterea sa porneasca din Romania catre UE, pentru ca eu cred ca in Romania acest fenomen e scapat de sub control si nu ar putea fi gestionata in niciun caz legalizarea. Dar, daca in UE se va lua in considerare acest lucru, atunci noi va trebui sa ne supunem regulilor" a explicat Elena Basescu, potrivit NewsIn.

Ea a adaugat ca va sustine pozitia PPE in privinta legalizarii marijuanei.

"Am spus ca, dintre toate drogurile, marijuana este cea mai usoara pentru ca nu afecteaza, ca Ecstasy, celulele nervoase, si nu da dependenta, ca si cocaina. UE tine mai bine sub control drogurile, distributia lor, dealerii, ii au in vizor, au o baza de date, dar noi nu cred ca suntem pregatiti pentru asa ceva" a mai spus candidata la PE.

Fiica cea mica a presedintelui a sustinut ca, personal, nu este de acord cu legalizarea niciunui drog, mai ales ca Biserica este impotriva consumului de droguri. "Parerea mea este ca nu trebuie legalizat niciun drog pentru ca, pana la urma, toate dau dependenta" a mai spus Elena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.