Europarlamentarul PSD Gabriela Cretu a declarat, vineri, ca a fost exclusa de pe lista candidatilor social-democrati pentru alegerile europarlamentare din luna iunie fara a primi nicio explicatie, desi inainte de discutiile finale se afla pe un loc eligibil, transmite NewsIn.
"Nu sunt trecuta pe lista. Nu mi-a cazut deloc bine, aveam atat de multe proiecte, planuri si destule lucruri de facut. Sunt dezamagita si incerc sa inteleg care au fost motivele. Personal, nu-mi reprosez nimic. Am muncit foarte mult, am avut o activitate bogata ca europarlamentar (...). Suntem in capitalism, iar in capitalism sunt doi dusmani, munca si ideile, deci era normal sa nu fiu trecuta pe lista. Poate, intr-un fel e mai bine, decat sa ma fi trecut pe locul 14 sau 15, mai bine ca nu m-au trecut deloc“, a declarat Gabriela Cretu, la Vaslui.

Gabriela Cretu, membra a organizatiei PSD Vaslui, a fost deputat in Parlamentul Romaniei in legislatura trecuta. Ea a spus ca nu stie ce va face dupa ce isi va incheia mandatul de europarlamentar, dar are mai multe optiuni si se gandeste chiar sa se intoarca la catedra de stiinte sociale.

Pe lista candidatilor social-democrati pentru alegerile europarlamentare se afla fostul senator de Vaslui Aristide Roibu, pe locul 13, pentru regiunea de Sud si fostul deputat Irinel Stativa, director de cabinet al prefectului de Vaslui, pe locul 31.

Presedintele PSD Mircea Geoana a anuntat joi, la finalul sedintei Consiliului National Executiv, lista partidului pentru Parlamentul European, insa nu a anuntat numele candidatului din partea PC, pentru care s-a creat o disputa intre Daniela Popa si Codrut Seres.

Geoana a afirmat ca, din partea PSD pentru Parlamentul European, vor candida Adrian Severin (locul 1), Rovana Plumb (locul 2), Ioan Mircea Pascu (locul 3), Adriana Ticau (locul 4), Daciana Sarbu (locul 5), Corina Cretu (locul 6), Victor Bostinaru (locul 7), Catalin Sorin Ivan (locul 9), Vorica Dancila (locul 11), Minodora Cliveti (locul 12), Aristide Roibu (locul 13), Viorel Marian Dragomir (locul 14), Marius Oprescu (locul 15).

Lista prezentata de Geoana este insa incompleta, prin neanutarea locului al optulea, care revine PC. Pentru acest loc, s-a creat o disputa, surse precizand, pentru NewsIn, ca presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, il prefera pe Codrut Seres, in timp ce social-democratii pe presedintele PC, Daniela Popa. Oficial, Mircea Geoana a explicat ca nominalizarea pentru pozitia 8 pe lista este o decizie care trebuie luata cu liderii PC. Locul al zecelea nu a fost nici el anuntat, dar nominalizarea ar apartine organizatiei de Bucuresti, iar cel mai probabil Ioan Enciu ar urma sa-l ocupe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.