Secretarul general al Organizatiei de Tineret a PDL, Elena Basescu a declarat ca a demisionat din partid si ca va candida ca independent la Parlamentul European, in cazul in care va reusi sa stranga cele 100.000 de semnaturi necesare.

“Din momentul in care mi-am declarat candidadura pentru PE a inceput o larga campanile de presa, din care consider ca au pierdut tata si Partidului Democrat-Liberal. Nu tata mi-a impus candidatura si nici PDL nu a actionat servil”, a explicat Elena Basescu intr-o declaratie de presa.

“Nu doresc sa ma ascund dupa listele unui partid sau tatal meu sa fie acuzat de nepotism si nici sa fac PDL sa aiba de ales intre mine si intelectuali”, a mai adaugat aceasta.

Fiica cea mica a Presedintelui a afirmat ca va candida ca independent la alegerile europarlamentare, chiar daca este constienta ca nu are “sanse reale” sa ajunga in PE, avand in vedere ca are de strans pana pe 7 aprilie 100.000 de semnaturi, “lucru aproape imposibil”.

Elena Basescu se bazeaza si pe ajutorul Organizatiei de Tineret din PDL pentru a strange numarul de semnaturi. Ea a dorit sa clarifice faptul ca zvonurile conform carora ea castiga 8000 de euro sunt false. “Am inceput sa lucrez acum 5 ani cu un salariu de 300 euro si acum castig 1000 si putin de euro...Se va vedea in declaratia de avere, daca voi ajunge sa-mi depun declaratia de avere”, a completat aceasta.

Ea a mai mentionat ca nu are “resursele financiare” necesare unui demers atat de mare, insa are “ambitie” si “determinare”.

Tatal despre fiica: "Este mult mai desteapta decat o credeti“

Cu o seara inainte de anuntul-surpriza al Elenei Basescu, seful statului si-a aparat fiica, la Realitatea TV. "Eu sunt convins ca fiica mea stie ce are de facut pentru ca am crescut-o eu. Este mult mai desteapta decat o credeti, e totusi un copil care a terminat in SUA, la James Madison University, si-a echivalat studiile si aici, vorbeste foarte bine o limba straina“, a declarat Basescu, citat de Cotidianul.

Colegii de partid nu stiau nimic despre decizia fiicei presedintelui

"Eu nu stiu ca ea sa fi demisionat, de unde ati scos asta?! Elena Basescu este secretar general al Organizatiei de Tineret a PD-L”, a fost prima reactie a vicepresedintelui democrat-liberal Cezar Preda, care s-a declarat surprins de anuntul fiicei presedintelui.

"Eu chiar o vedeam un politician de viitor.Dar nu stiu in ce masura cariera politica a unui tanar trebuie jalonata cu atacuri dure din partea unor jurnalisti... Sper ca Elena Basescu sa aiba taria sa depaseasca aceste rautati din viata politica si sa demonstreze ca e un om talentat si de viitor”, a declarat Preda.

Nici colegul sau de partid Mircea Toader nu stia nimic despre demisia mezinei presedintelui. "Eu nu stiu sa fi demisionat, e prima data cand aud asa ceva... Sunt surprins, dar, desigur, oricine e liber sa faca orice optiune”, a aratat Toader, precizand insa ca Elena Basescu este bine-venita inapoi in partid dupa alegerile europarlamentare, noteaza Gardianul.

Pe catwalk si la discoteca

Personaj cu larga raspandire in publicatiile cu profil monden, Elena Basescu a devenit cunoscuta prin aparitiile sale pe catwalk si prin frecventarea discotecilor bucurestene, informeaza Ziua. Relatiile sale amoroase au ocupat prima pagina a tabloidelor, mai ales in perioada in care "jumatatea" se numea Andrei Hrebenciuc, fiul pesedistului Viorel Hrebenciuc. Intrata in politica prin Organizatia de Tineret a PDL, fiica presedintelui a fost taxata pentru greselile de exprimare comise in rarele sale aparitii publice.

Recent, dupa ce tinerii pedelisti au propus-o sa faca parte din echipa formatiunii pentru Parlamentul European, mai multe voci au apreciat ca nominalizarea nu face bine nici presedintelui Basescu, nici PDL. Presedintele SAR Alina Mungiu Pippidi, si ea propusa pentru PE, a cerut PDL sa nu includa pe lista persoane care au profitat de pe urma pozitiei unor membri ai familiei sau care s-au manifestat prin comportament inadecvat in spatiul public.

Povestea candidaturii fiicei presedintelui la euro­parlamentare a facut valuri si in presa internationala, un material Associated Press mentionand ca Elena petrece in cluburi pana la orele diminetii si mutileaza gramatica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.