3 martie...o zi frumoasa de primavara care ar fi trebuit sa ne incarce cu energie pozitiva...pentru unii insa nu a fost tocmai un prilej festiv, acestia preferand sa si-o petreaca huiduindu-l pe fostul presedinte Ion iliescu, care si-a serbat ieri cei 79 de ani.

Fostul presedinte, Ion Iliescu, nu a putut sta linistit nici macar de ziua lui. Dupa ce s-a luptat ani de-a randul cu justitia pentru a scapa de dosarul "mineriada", acum, cand in sfarsit s-a "demonstrat" ca Iliescu nu a fost implicat in incidentele din 1990, un grup de tineri i-au voferit un "cadou" mai putin placut de ziua sa.

Tinerii, autointitulati "noii golani", au impartit, marti, lumanari si au scandat sloganuri anti Iliescu in fata sediului unde acesta isi serba ziua de nastere. Cei 8 tineri purtau doua modele de tricouri, unul dintre ele avand un desen cu o spanzuratoare de care era legat capul fostului presedinte si cuvantul "criminal" dedesubt, iar pe celalalt scria "vinovat pentru crima", sub o fotografie a presedintelui de onoare al PSD. Peste tricouri, tinerii aveau jachete cu harta Romaniei Mari si cu inscriptia "Basarabia". "Am venit sa-i uram "La multi ani!", sa traiasca, sa platesca pentru mortii din 90", a spus unul dintre tineri, citat de NewsIn.

Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei 9am, cu doar cateva minute inainte de a se declansa scandalul din fata sediului PSD, Ion Iliescu declara la Radio InfoPro ca este pregatit sa intampine fanii si fanele care vor veni sa-l felicite cu ocazia implinirii a 79 de ani! Iliescu a declarat de asemenea ca isi va petrece ziua de nastere la birou si ca nimic din ce se va intampla nu il va mai surprinde, fie in bine sau in rau.

"Sunt in forma! Desi n-am invitat pe nimeni, lumea stie ca de ziua mea sunt la birou asa ca ii voi astepta acolo. E greu de vorbit despre o surpriza pentru ca de regula nu ma surprinde nimeni nici in bine nici in rau", a declarat Ion Iliescu.

La sosirea fostului presedinte Ion Iliescu la sediul din strada Atena, tinerii au inceput sa strige "a venit criminalul din 89", dar Iliescu i-a ignorat intrand in cladire.

Fostul presedinte a declarat ulterior ca tinerii care au protestat in fata sediului sunt probabil aceiasi "scandalagii" care l-au huiduit in decembrie si in cimitirul Eroilor Revolutiei.

Tinand cont de faptul ca tinerii protestatari aveau in jurul a 20 de ani, Iliescu a declarat ca acestia sunt probabil "niste oameni culesi de pe drumuri si folositi ca masa de manevra".

Iliescu a avut si surprize placute

Mircea Geoana, Adrian Nastase, primarul Bucurestiului- Sorin Oprescu, ministrul Educatiei- Ecaterina Andronescu, vicepresedintele PSD Ioan Toma, presedintele Curtii de Conturi - Nicolae Vacaroiu, intre alti membri de partid, au venit, pe rand, sa-i ureze "La multi ani!" fostului presedinte si i-au adus cate un cadou sau buchete de flori. Presedintele PSD, Mircea Geoana i-a oferit cartea lui Paul Krugman - "The Conscience of a Liberal", urandu-i putere si sa ramana un "stalp al stangii romanesti". De asemenea, acesta a glumit spunand ca varsta de 79 de ani pe care presa sustine ca o implineste Iliescu este "o intoxicare, (...) el ... are vreo 63-64".

Adrian Nastase i-a adus, la randul lui, o carte despre Francois Mitterand, spunand ca aceasta "are un capitol despre intelepciune si poate trebuie sa o dam si tinerilor care mai poposesc pe aici", facand referire la tinerii care au protestat marti in fata sediului unde Iliescu isi serbeaza ziua.

Iliescu a vorbit cu Nicolae Vacaroiu si despre ultimul sau proiect, Clubul de la Bucuresti. Fostul presedinte a spus ca aceasta organizatie are deja 50 de oameni care au aderat ca fondatori. Totodata, a tinut sa precizeze ca "nu este o chestiune de partid, ci de societate civila. Oameni care gandesc si care au ceva de spus", a mai adaugat Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.