Agentia Nationala pentru Romi (ANR) are un sef numit de actualul guvern la propunerea primarului PSD Marian Vanghelie, sustin liderii romilor, suparati ca nu au fost nici macar consultati.

Robert Laurentiu Iapornicu a fost numit, pe 3 februarie 2009, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi (ANR), printr-un ordin semnat de premierul Emil Boc. Decizia i-a revoltat pe toti liderii romilor, deoarece Iapornicu nu este un activist rom si nici nu a avut contact cu miscarea romilor.

"Nimeni nu a auzit de acest tanar. Pe mine ma supara faptul ca nimeni nu ne-a consultat cu privire la numirea presedintelui ANR, asa cum mi s-ar parea normal sa se intample“, spune deputatul Nicolae Paun.

"Iapornicu a fost numit la propunerea lui Marian Vanghelie, al carui om este. Iapornicu a fost trimis de Vanghelie sa o ajute in campania electorala pe Oana Mizil, in Ferentari.

Drept rasplata, Iapornicu a primit acest post de presedinte ANR. Nici macar romii din PSD nu au fost consultati, Madalin Voicu si Costel Bercus“, spune Paun. In replica, noul presedinte al ANR a precizat: "Cine m-a propus pe mine pentru aceasta functie nu sunt in masura sa va spun. Nu sunt angajat politic, asta e clar. Pana in decembrie 2008 am fost angajat al Partidei Romilor, pe post de secretar executiv“. Iapornicu a refuzat sa ne trimita CV-ul sau.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.