Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la postul public de televiziune, ca ia in calcul si varianta sa nu mai candideze pentru un nou mandat la Cotroceni, daca va constata ca politica economica a Guvernului Boc va esua.

Prezent in cadrul unei emisiuni speciale la TVR, seful statului a vorbit pentru prima data public despre posibilitatea de a nu mai candida la prezidentialele din 2009, transmite NewsIn.

"Iau in serios orice posibilitate in ceea priveste viata politica si va asigur ca daca voi ajunge la concluzia ca, desi exista o majoritate puternica in Parlament, dar imi voi reprosa daca nu voi putea fi parte a succesului acestei majoritati si criza economica ii va afecta pe romani mai mult decat ar trebui sa-i afecteze ca urmare a conditiilor pe care noi le avem, sigur ca analizez si posibilitatea sa nu mai candidez inca o data", a spus Basescu.

"Daca politica economica a Guvernului va fi un esec, cu ce credibilitate te poti duce in fata electoratului?" a intrebat retoric seful statului.

Intrebat daca numai politica economica este problema, Basescu a spus ca aceasta este vitala in 2009, fiind si motivul pentru care urmareste cu atentie toate actiunile Guvernului. "Sper ca dupa buget, guvernarea sa devina tot mai coerenta", a spus Basescu.

Potrivit Cotidianul, Basescu a mai adus in discutie posibilitatea neparticiparii la prezidentialele din 2009 si in cadrul unei intalniri cu democrat-liberalii, inainte de desemnarea ministrilor, cand le-a atras atentia ca este posbili sa-si caute un alt candidat la Presedintie daca rateaza guvernarea alaturi de PSD.

Traian Basescu face acest anunt intr-un moment in care cele doua formatiuni din coalitie nu reusesc sa ajunga la un numitor comun in privinta bugetului de stat.


Basescu: 'Daca vor incerca sa stea calare pe ministri cu indicatii de la partid, voi actiona sever'

Basescu: 'Va garantez ca in Romania, cel putin ceea ce eu stiu, nu se fac ascultari ilegale'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.