Negocierile privind desemnarea noului ministru al Justitiei au intrat deocamdata in impas, pesedistii respingand nominalizarea lui Mihai Selegean in favoarea Corinei Dumitrescu, sotia unui parlamentar PSD, provenit de la PD, varianta pe care reprezentantii PDL o considera inacceptabila.

Social-democratii nu au fost de acord cu nominalizarea lui Mihai Selegean, fostul director al Institutului National al Magistraturii, aceasta varianta fiind avansata de catre PD-L si sustinuta de presedintele Traian Basescu. In schimb, pesedistii incearca sa o impuna pe Corina Dumitrescu, rector la Universitatea "Dimitrie Cantemir".

Insa democrat-liberalii sustin ca aceasta nu indeplineste criteriul independentei, deoarece este sotia senatorului PSD Cristian Dumitrescu, senator care a fost membru PD inainte de a se inscrie in PSD, parasind tabara democratilor in momentul in care Traian Basescu a preluat presedintia PD.

"Despre ce fel de independenta a ministrului Justitiei mai poate fi vorba in cazul sotiei unui senator PSD? Negocierile sunt foarte delicate, dar trebuie sa fim rezonabili", a declarat pentru NewsIn vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica.

O noua runda de discutii pe aceasta tema este posibil sa aiba loc in dupa-amiaza zilei de vineri, astfel incat premierul desemnat Emil Boc sa poata depune lista noului cabinet la Parlament. Potrivit intelegerii dintre PDL si PSD, presedintele Basescu este cel care alege un ministru al Justitiei, cu conditia ca el sa fie independent si sa fie acceptat de ambele partide.

Democrat-liberalii nu sunt de acord nici cu renegocierea cu PSD a comisiilor de la Camera Deputatilor astfel incat pesedistii sa obtina din a doua incercare presedintia Comisiei juridice. Surse social-democrate au declarat ca o parte din membrii PSD doresc preluarea sefiei Comisiei juridice din Camera Deputatilor, desi reprezentantii partidelor parlamentare au decis joi seara ca aceasta revine PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.