Unele jocuri video violente vor fi mai greu de gasit in magazine, fiind retrase de la vanzare, in contextul in care Norvegia inca se mai resimte dupa masacrele comise de Anders Behring Breivik

Potrivit Time, Coop Norway, unul dintre cele mai importante magazine de jocuri video din tara, a anuntat, saptamana trecuta, ca va retrage 51 de jocuri video si arme de jucarie de pe rafturi, in urma atacurilor de la Oslo si Utoya. Intre titlurile vizate se afla Homefront, Sniper: Ghost Warrior, Counter-Strike, World of Warcraft si patru jocuri Call of Duty.

Potrivit unor declaratii citate de cotidianul norvegian Rogalands Avis, retragerea jocurilor este aparent temporara, dar fara sa fie anuntata o data la care urmeaza sa se revina asupra masurii.


"Hotararea de a retrage jocurile a fost luata inca de cand ne-am seama care era scopul atacului. Altii sunt mai potriviti decat noi sa prezinte efectele negative ale acestor jocuri", a declarat directorul de vanzari al acestei firme, Geir Inge Stokke.

"Pentru moment, (cel mai potrivit) pentru noi este sa le dam jos (de pe rafturi). Nu as fi mirat ca si altii sa faca la fel. Trebuie sa ne gandim foarte bine cand le vom aduce inapoi. Sumele implicate sunt lipsite de importanta", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

Retragerea acestora, in prezent, nu este o hotarare dificila, comenteaza publicatia. Dar este exact tipul de "gest larg" care continua sa faca din jocuri si alte produse media un tap ispasitor, atunci cand in societate se intampla ceva neplacut, continua Time. Asemenea gesturi demonstreaza simpatie, dar nu pot preveni ca o asemenea tragedii sa se repete, conchide revista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.