O aeronava militara de transport C-27 J SPARTAN, avand la bord 31 de persoane, din care 24 de cetateni romani si 7 cetateni din alte state ale Uniunii Europene, a aterizat in cursul noptii de vineri spre sambata la Bucuresti.

MapN a anuntat, vineri seara, ca aeronava a decolat, la ora 20.45, de pe Aeroportul din Tripoli (Libia) catre Aeroportul La Valletta din Malta, unde a facut o escala de realimentare, indreptandu-se apoi spre Bucuresti, unde a aterizat in jurul orei 02.00, pe Aeroportul International Henri Coanda.

Aeronava C-130 HERCULES, aflata in a doua misiune, ramane in asteptare in Malta, pe o durata nedeterminata, pentru a putea actiona de urgenta, potrivit necesarului de zboruri stabilit de MapN si MAE, transmite MEDIAFAX.

Ministerul Apararii a precizat ca misiunea care se desfasoara in aceste zile de Fortele Aeriene ale Armatei Romaniei este prima operatiune de evacuare aeriana a unor cetateni aflati in pericol intr-o tara straina, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Potrivit MapN, ministrul Apararii nationale, Gabriel Oprea, urmareste cu atentie situatia si a ordonat celulei de criza din minister sa ia toate masurile necesare astfel incat sa poata fi evacuati in siguranta toti cetatenii romani care solicita acest lucru autoritatilor competente.

Ca urmare a activarii la nivelul UE a mecanismului de monitorizare si informare pentru protectie civila, cu scopul sprijinirii cetatenilor europeni din Libia, in spirit de solidaritate si intrajutorare cu tarile Uniunii Europene, ministrul Gabriel Oprea a aprobat ca la bordul aeronavelor militare romane sa aiba acces, alaturi de cetatenii romani, si cetateni ai altor state, a precizat MApN.

Romanii din Libia se intorc acasa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.