Plenul Parlamentului a aprobat marti, cu 195 de voturi pentru, 78 impotriva si 3 abtineri raportul Comisiilor de cultura pentru respingerea raportului de activitate al Societatii Romane de Televiziune si a contului de executie bugetara pe anul 2008, ceea ce implica demiterea CA al SRTv.

Alexandru Sassu a fost acuzat ca a transformat TVR intr-o "televiziune cu actionariat PSD", dar si pentru pierderile de zeci de milioane de lei pe care televiziunea le-a inregistrat in anul 2008. [Raluca Turcan: Sassu a transformat televiziunea publica in TVR-PSD]

Astazi, in plenul Parlamentului Alexandru Sassu s-a autoaparat cu privire la activitatea pe care a desfasurat-o la sefia TVR:
"Domnul senator (Radu F. Alexandru, PDL - n.r.) mi-a cerut sa-mi asum raspunderea pentru acesti trei ani neimpliniti in care am condus Televiziunea Publica. Imi asum raspunderea ca nu am dat pe nimeni afara dintre profesionistii din televiziune, asa cum mi s-a cerut de nenumarate ori si imi asum raspunderea pentru ca am adus din nou cultura pe programele televiziunii si pentru ca am adus din nou publicul telespectator la televiziune", a spus Sassu, inainte de votul pe raportul SRTV.

Sassu a tinut sa le multumeasca celor cu care a lucrat in ultimii ani in Televiziunea Publica.
  • Sassu: "Boc mi-a cerut emisiune saptamanala"

Alexandru Sassu, a raspuns si acuzatiilor de politizare a televiziunii publice si a dezvaluit cum premierul Emil Boc i-ar fi cerut o emisiune saptamanala.

"Depolitizarea nu inseamna nici schimbarea de lege, nici de oameni sau de consilii de administratie. Inseamna schimbarea mentalitatii. Si in primul rand la nivelul celor care sunt la putere. Pentru ca atata timp cat vor considera ca Televiziunea este un instrument in aplicarea puterii, ea nu va fi depolitizata. Atata timp cat primul-ministru vrea o emisiune saptamanala pe televiziune, ea va fi o televiziune guvernamentala", a spus Sassu, afirmatie ce a provocat vociferari din partea parlamentarilor PDL.

"Nu credeti? Iata hartia, hartia primului-ministru care imi cere ca in fiecare miercuri, la o ora de maxima audienta, sa fie pe postul TVR. Asta este depolitizarea", a replicat presedintele-director general al TVR.

Presedintele social-democratilor, Victor Ponta, declara ieri ca Televiziunea Romana si Serviciul Roman de Radiodifuziune vor avea conduceri alese pe criterii strict politice, el sustinand ca TVR va reveni PDL, iar SRR va reveni UDMR, informeaza Mediafax, citata de Adevarul.ro.

In ultima vreme au fost vehiculate mai multe nume pentru functia de presedinte-director general al postului public de televiziune. Este vorba despre Rodica Culcer, Robert Turcescu, Valeriu Turcan, Andreea Pora, Florin Calinescu, Brandusa Armanca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.