Ungaria va adopta in curand o noua lege prin care va interzice strainilor sa cumpere terenuri agricole, a anuntat premierul Viktor Orban.

Premierul a precizat ca odata ce legea va intra in vigoare, investitorii straini nu vor mai putea cumpara terenuri arabile, asigurand ca reguli similare se aplica in tari precum Franta si Austria, transmite MEDIAFAX.

Orban a exprimat totodata intentia de modernizare a sectorului agricol, "pentru a intoarce pagina agriculturii socialiste", la un congres al Asociatiei agriculturii ungare.

"Anul 2013 va aduce schimbari in agricultura ungara, care nu au mai avut loc in ultimii 50-100 de ani", a adaugat premierul.

El a precizat ca legea, in curs de analiza in Parlament, va proteja terenurile cultivabile de speculatori si bancheri, favorizand detinerea de terenuri de exploatarile agricole mici si mijlocii, in detrimentul celor mari.

Legea va permite si recuperarea "terenurilor furate prin contracte de achizitie dubioase".

Guvernul a decis totodata sa infiinteze o banca agricola si construirea unei noi retele de irigatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.