Italia a adoptat joi un nou pachet de masuri de austeritate care va duce la reduceri ale cheltuielilor in valoare de 25 de miliarde de euro si va permite reducerea deficitului bugetar.

Camera inferioara a Parlamentului a aprobat pachetul, dupa ce Senatul a votat anterior in favoarea sa.

Sectorul public este cel mai grav afectat de masuri de austeriate, salariile si cheltuielile administrative urmand sa fie urmarite cu atentie.
Italia a devenit astfel ultima tara care a recurs la un astfel de program, pe care opozitia si sindicatele il critica vehement, informeaza NewsIn.

  • Care sunt masurile de austeritate adoptate de Italia?

"Impactul planificat este ca, in urmatorii patru ani, 40.000 de medici sa poata fi concediati, fara a fi inlocuiti, iar 50% dintre doctorii care au contracte pe perioada determinata nu vor putea sa le prelungeasca. Acest lucru inseamna ca servicii importante vor fi puse in pericol", a avertizat un reprezentant al uneia dintre cele mai mari confederatii sindicale din Peninsula, CGIL, Stefano Mele.

Guvernul intentioneaza sa scada deficitul bugetar de la 5,3% din PIB in prezent, la 2,7% in 2012. Plafonul impus de UE este de 3%.

In plus, varsta de pensionare va fi crescuta treptat incepand din 2014, o masura care, in urmatorii 40 de ani, ar putea permite economii de 90 de miliarde de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.