Grecia va reusi sa-si refinanteze deficitul public prin diverse mijloace, care ar urma sa implice parteneri privati sau publici, in conditiile in care-si va respecta angajamentele pentru reechilibrarea finantelor publice, a spus duminica ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde.

"Nu am nicio indoiala ca Grecia va reusi sa se refinanteze prin mijloace pe care le studiem in prezent si asupra carora avem o serie de propuneri in cadrul zonei euro. Acestea implica fie parteneri privati, fie parteneri publici, sau poate ambele situatii", a spus Lagarde intr-o emisiune televizata, potrivit AFP, citata de NewsIn.

Oficialul francez a mai spus ca nu se pune problema ca Grecia sa iasa din zona euro, precizand ca "exista relatii mult prea apropiate intre toate tarile din zona euro pentru a permite un asemenea lucru".

Grecia este considerata in prezent veriga cea mai slaba din zona euro, dupa ce a dezvaluit, la sfarsitul anului trecut, amploarea deficitului si a datoriei publice, anterior subestimata. Christine Lagarde a mai explicat ca actuala criza din Grecia va permite avansarea "in mod real catre un guvern economic in zona euro" si "coordonarea foarte stransa intre tari prin disciplina si un cod de buna purtare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.