Microsoft ar putea crea 3.000 de noi locuri de munca in 2009. Anuntul a fost facut de CEO-ul Microsoft, masura conditionata de cresterea cu 1 miliard de dolari a investitiilor in cercetare dezvoltare, anunta Reuters.

“Realiniera companiei ne va ajuta sa reangajam persoane si sa creem 2.000-3.000 de noi locuri de munca”, declara CEO-ul Microsoft, Kevin Turner, la CeBit, cel mai mare targ tehnologic din Europa.

Turner sustine ca pe de o parte Microsoft elimina joburi in anumite sectoare, insa pe alta parte, noi oportunitati apar in alte sectoare. El a reiterat faptul ca, datorita recesiunii globale, Microsoft este sub presiune ca sa-si reduca costurile, insa ca va mentine nivelul anuntat al bugetului de cercetare pentru 2009.

“Vom investi o suma record de 9 miliarde de dolari, in cercetare-dezvoltare… cu un miliard mai mult decat anul trecut”, a spus Turner, care a adaugat ca aplicatiile care ruleaza pe internet (n.r. Internet-based applications), in sistem cloud computing (n.r. nor de calcul), vor fi unul dintre principalele domenii in care Microsoft va investi.

Actuala situatie economica constituie cea mai mare provocare cu care oamenii au trebuit sa se confrunte vreodata, a continuat Turner, conform Reuters.

“Consideram (n.r. Microsoft) ca acest moment (n.r. contextual crizei mondiale actuale), pe langa faptul ca poate fi un eveniment care se intampla o singura data in viata, este oportunitatea de a crea noi modele de business”, a conchis Turner.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.