Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, isi cere insolventa.

Explicatia acestei decizii este ca prin reorganizare ar putea rezilia contractele cu “baietii destepti” din energie.

2012 - Un an mort pentru negocierile cu "baietii destepti"

Dosarul prin care compania detinuta de stat isi solicita singura insolventa a fost inregistrat vineri, 15 iunie, la Tribunalul Bucuresti. Instanta va decide asupra acestei cereri miercuri, 20 iunie, potrivit Income Magazine.

Videanu, despre insolventa: Ori o decizie gresita, ori o incercare de a vinde compania “pe 2 lei”

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, considera ca este absolut nejustificata intrarea in insolventa a Hidroelectrica, aratand ca ori este vorba despre o decizie manageriala profund gresita, ori cineva vrea sa vanda aceasta companie “pe doi lei”.

"Din pacate nu sunt cunoscute public argumentele intrarii in insolventa a Hidroelectrica, dar, dupa ce in 2010, Hidroelectrica a avut cel mai mare profit din istorie, peste 100 milioane de euro, si in anul 2011 a dat statului cele mai mari dividende din istorie, este absolut nejustificata intrarea in insolventa. Aici pot fi doua argumente, ori este o decizie manageriala profund gresita, ale caror rezultate vor fi devastatoare pentru Hidroelectrica, ori cineva vrea sa vanda Hidroelectrica pe doi lei", a apreciat Adriean Videanu, potrivit Wall-Street.ro.

El a adaugat ca se va vedea cine doreste acest lucru si ca o companie strategica nu poate fi tratata "ca o companie care vinde papuci".

Citeste si Franks: “Baietii destepti” din energie risca sa plateasca toti banii inapoi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.