Salariul mediu brut de baza in octombrie 2011 a fost de 1.719 lei pentru angajatii care au lucrat 21 de zile, program complet, iar salariul brut realizat de 1.922 lei.

Comparativ cu anul precedent, salariul mediu brut de baza a crescut cu 12,7%, iar salariul mediu brut realizat cu 11,7%.

Salariul mediu brut realizat cuprinde pe langa salariul de baza o parte variabila compusa din sporuri si prime acordate ca procentaj din salariu sau ca suma fixa.

"Efectivul salariatilor la 31 octombrie 2011 (exclusiv unitatile din sectorul economic cu mai putin de 4 salariati) a fost de 4,2 milioane de persoane, barbatii reprezentand 53,6%. Numarul salariatilor care au lucrat 21 de zile, cu program complet, in luna octombrie 2011 a fost de 3,5 milioane de persoane (84,1% din efectivul total al salariatilor). Ponderea femeilor in aceasta categorie a fost de 46,5%", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Ancheta asupra salariilor in luna octombrie se realizeaza anual, ca o cercetare statistica selectiva in intreprinderi avand ca perioada de referinta luna octombrie. Ancheta respecta recomandarile Biroului International al Muncii, astfel incat sa se poata fi comparate date din diferite tari, pe activitati economice si ocupatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.